Мої діти — ті ще маніпулятори. Але зі мною їх штучки не працюють. А ось приїхала в гості сестра піддалася відразу. Вона балувала їх різними солодощами, поки я не зловила її на гарячому. Лаяти не стала, а вирішила навчити добросердечну тітку, як приготувати корисний десерт з ряжанки з какао. Він і смачний, і нешкідливий.
Якщо не брати до уваги час на заморозку, саме суфле готується буквально 5 хвилин. Легкий шоколадний десерт сподобається і прихильникам правильного харчування. Адже зроблений з натуральних продуктів. Цукор можна замінити на менш калорійний підсолоджувач, тоді і фігура залишиться в порядку. Як на мене, так одні плюси!
- Ряжанка 4% 300 мл.
- Какао 2 ч. л.
- Вода 50 мл.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Желатин 10 гр
- Змішайте ряжанку з цукром і какао.
- Збийте масу блендером так, щоб на поверхні з’явилося багато бульбашок.
- Залийте желатин холодною кип’яченою водою і залиште на 10 хвилин. Потім розпустіть в мікрохвильовці і додайте до ряжанки. Добре перемішайте.
- Розлийте десерт по формах, накрийте плівкою і приберіть в холодильник на 2-3 години.
Цей молочний десерт я часто готую своїм малюкам. За смаком він нагадує шоколадне морозиво, але набагато корисніше. Іноді додаю в ласощі банани або ягоди. Мені, наприклад, шалено подобається з полуницею. Приготуйте і ви цей чудовий десерт з ряжанки.