Суфле — французька страва, яка готується з додаванням збитих яєць. Складно сказати, яке суфле сьогодні найбільш поширене – м’ясне (грибне, рибне) або солодке, яке подається як десерт. В обох випадках страва виходить легкою і ніжною, а тому неймовірно популярною.

Суфле складається з двох компонентів – білків та другої складової, яка залежить від страви. Так, для грибного, рибного чи м’ясного суфле використовують соус бешамель, для десерту – солодка суміш на основі шоколаду або сиру.

Рецепти суфле

Готувати суфле нескладно. Насамперед слід приготувати основу. Для цього яєчні білки відокремлюють від жовтків, білки ставлять у холодильник. Розтоплену олію змішують з борошном, молоком чи вершками, додають мускатний горіх та жовтки.

Добре охолоджені білки збивають до стійких піків. Перед введенням жовтків додають начинку, яка має бути відповідним чином підготовлена (м’ясо відварене, гриби обсмажені тощо). Потім кілька прийомів додають білки і акуратно перемішують лопаткою.

Форму, змащену маслом і посипану сухарями або цукром (залежно від рецепту), слід заповнювати лише наполовину (адже суфле виросте!). Випікають страву при температурі 160-180 градусів трохи більше півгодини в духовці в вогнетривкому посуді.

Готовність суфле можна перевірити за допомогою зубочистки, яка має виходити чистою та не вологою.

Під час подачі суфле можна полити соусом. Солодкі суфле посипають цукром та пудрою, поливають ягідним соусом.

рецепт суфле з гарбуза
2 год 25 хв6
Вишуканий, легкий і ніжний десерт з гарбуза. Правильно приготоване суфле виходить повітряним, як хмара. Завдяки натуральній солодощі гарбуза, цукру знадобиться зовсім небагато.
1 год 30 хв5
Легкий і смачний десерт для ласунів. Молочне суфле піде “на ура” в спекотний літній час, його освіжаючий смак гідно оцінять дорослі і діти. Прикрасити його можна ягодами, пісочною.
суфле з гарбуза
1 год 50 хв2
Суфле з гарбуза добре тим, що готувати його можна в солодкому варіанті, а також з пряними спеціями і гострим перцем. Обидва варіанти виходять неймовірними. Якщо ви хочете урізноманітнити...
2 год 20 хв6
Легке, як хмара, з ароматом ванілі суфле pino подарує справжню насолоду. Цей чудовий французький десерт готується з доступного набору продуктів за досить зрозумілою і простою технологією.
суфле з яблучного пюре з желатином
2 год 40 хв8
Підніміть собі настрій в осінні будні смачним і корисним яблучним суфле. Яблука найкраще використовувати солодкі і стиглі. Його можна подавати як самостійний десерт або робити з яблучного суфле.
1 год 25 хв2
Насичений шоколадний смак і невагома консистенція суфле підкорить вас з першої ложки. Причому приготувати суфле самостійно в домашніх умовах є цілком посильним завданням для кожної господині.
45 хв3
Ще один рецепт для любителів насиченого бананового смаку і аромату. Суфле має ніжну повітряну структуру, яка чудово гармонує з бананами. Подавати його краще в теплому вигляді, прямо з.
Сирне суфле без випічки з желатином
3 год 20 хв4
Десерти без випічки завжди користуються величезною популярністю. Процес приготування сирного суфле також не передбачає випічки. Сирне суфле виходить ніжним і смачним, його можна подати на дитяче свято.
3 год 40 хв6
Суфле на основі сметани можна робити з додаванням різних топінгів, ягід і фруктів, це урізноманітнює десерт яскравими кольорами і смаками. Суфле виходить легким і тане в роті.
Суфле Пташине молоко
7 год 0 хв8
Смак суфле «Пташине молоко» дуже нагадує пломбір, він добре знайомий всім з дитинства. Його можна подавати у вигляді тістечок або зробити цілий повітряний торт з суфле. В обох...
Десерт з ряжанки і какао
5 хв2
Мої діти — ті ще маніпулятори. Але зі мною їх штучки не працюють. А ось приїхала в гості сестра піддалася відразу. Вона балувала їх різними солодощами, поки я...