Суфле «Пташине молоко» в домашніх умовах

Суфле Пташине молоко

Смак суфле «Пташине молоко» дуже нагадує пломбір, він добре знайомий всім з дитинства. Його можна подавати у вигляді тістечок або зробити цілий повітряний торт з суфле. В обох випадках ваше свято буде прикрашений гідно.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
7 год 0 хвДрук
  • Агар-агар замочіть у воді на 10 хвилин.
  • Приготуйте тісто для бісквітної основи. Міксером збийте яйця з цукром.
  • Потім в яєчну масу додайте, просіяне борошно з розпушувачем для тіста і, добре перемішайте.
  • Форму застеліть пергаментом і викладіть на нього тісто.
  • Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 10-15 хвилин.
  • Далі слід приготувати суфле «Пташине молоко». Масло збийте зі згущеним молоком.
  • Каструлю з агар-агаром поставте на вогонь і доведіть масу до кипіння.
  • Потім додайте в киплячу масу цукор, перемішайте.
  • Продовжуйте варити солодку суміш 10-15 хвилин. В результаті сироп повинен загуснути настільки, щоб при підйомі віночка з сиропу за ним буде тягнутися ниточка.
  • Окремо збийте білки з сіллю.
  • Тонкою цівкою введіть в повітряну білкову масу в гарячий цукровий сироп і продовжуйте збивати. Білкова маса повинна добре збільшитися в обсязі.
  • Після цього додайте в білкову масу суміш масла і згущеного молока, перемішайте інгредієнти лопаткою.
  • Отриману масу викладіть на готовий бісквітний корж і поставте форму в холодильник на 3-4 години.
  • Для приготування глазурі в каструлі змішайте какао, молоко, цукор і масло.
  • Доведіть шоколадну масу до кипіння, вимкніть вогонь і остудіть глазур.
  • Полийте застигле суфле шоколадною глазур’ю і помістіть десерт ще на 2-3 години в холодильник.

Коли десерт “Пташине молоко” повністю застигне, розріжте його на порції і подавайте як частування до столу в свято і будні.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь