Новорічний стіл – це не тільки закуски і гарячі страви, десерти. І щоб не витрачати гроші на вироби з найближчої кулінарії, пропонуємо прості, але смачні рецепти з фото, які вам обов’язково сподобаються.
Десерти на Новий 2023 рік — 5 рецептів без випічки
Приготування десертів завжди вимагає чимало часу, але сьогодні є прості, але смачні рецепти, завдяки яким можна накрити самий яскравий і різноманітний солодкий стіл. Пропонуємо кілька варіантів з фото десертів без випічки на Новий 2023 рік, які господиням варто взяти на замітку.
Торт з мандаринами
- 700 мл сметани;
- 400 г сиру;
- 250 г цукру;
- 100 мл води;
- 30 г желатину;
- 4 мандарина;
- 20 г вершкового масла;
- 10 ванільного цукру.
Приготування:
- Спочатку підготуємо желатин, який просто заливаємо водою, залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб він набух.
- У цей час чистимо від шкірки і білих прожилок часточки мандарина (для такого десерту краще вибирати не занадто великі плоди).
- Відправляємо в розтоплене вершкове масло, посипаємо цукром (1,5 ст. ложки), акуратно перемішуємо. Як тільки цукор розплавиться, витримуємо фрукти на вогні ще 1-2 хвилини.
- У миску кладемо сир будь-якої жирності, додаємо половину цукру і збиваємо з 5 ст. ложками сметани до однорідності.
- В іншій чаші з’єднуємо залишилася сметану з іншою половиною цукрового піску, розмішуємо до повного його розчинення.
- Тепер з’єднуємо дві маси і ще раз збиваємо.
- Повертаємося до желатину, який вже набрякли, розтоплюємо і тонкою цівкою вливаємо в сирно-сметанну масу.
- Слідом викладаємо мандарини, залишивши кілька шматочків для прикраси.
- Перемішуємо, переливаємо у форму, накриваємо плівкою і відправляємо застигати мінімум на 2 години.
- Форму з тортом опускаємо на кілька секунд в ємність з гарячою водою, перекладаємо на тарілку, зверху присипаємо стружкою кокоса і прикрашаємо мандаринами.
Кокосова хмарка
- 500 г йогурту (без добавок);
- 60 г цукрової пудри;
- 60 г кокосової стружки;
- 1/3 склянки води;
- 18 г желатину;
- 5 г ванільного цукру.
Приготування:
- Гранули желатину розчиняємо у воді і даємо їм час набрякнути.
- В цей час йогурт без добавок з’єднуємо з кокосовою стружкою, цукровою пудрою і ванільним цукром. Масу перемішуємо звичайним віночком.
- Тепер вливаємо вже розтоплений желатин, перелити масу в форму і відправляємо застигати.
- Як тільки десерт повністю застигне, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Таке ніжне і смачне ласощі підходить навіть тим, хто стежить за своєю фігурою.
Мандариновий десерт
- 5-6 часточок мандарин;
- 200 мл несолодкого йогурту;
- 150 г білого шоколаду;
- 120 мл вершків (20-33%);
- чорний шоколад.
Приготування:
- У миску з вершками відправляємо розламаний на шматочки шоколад.
- Розтоплюємо на водяній бані і охолоджуємо до кімнатної температури.
- Очищені від шкірки і білих плівок мандарини розбираємо на часточки.
- Охолоджену шоколадну масу змішуємо з натуральним йогуртом.
- На дно креманок кладемо кілька фруктових часточок, заливаємо кремом. Після знову мандарини, крем і так збираємо весь десерт, який потім прибираємо на півгодини в прохолодне місце, а перед подачею посипаємо тертим шоколадом.
Десерт з ряжанкою
- 300 мл ряжанки (2-4%);
- 50 мл окропу;
- 12 г желатину;
- 1 ч. л. цикорію.
Приготування:
- Цикорій, який можна замінити розчинною кавою, заливаємо окропом і залишаємо остигати.
- Гранули желатину заливаємо половиною топленого молока і відставляємо в сторону на 10 хвилин.
- Молоко, що залишилося з’єднуємо з ряжанкою, залишеному цикорієм і цукром, перемішуємо.
- Набряклий желатин розпускаємо і виливаємо в підготовлену суміш.
- Десерт розливаємо по креманкам і ставимо в холодильник.
Як тільки він застигне, прикрашаємо листочками м’яти і ягідками журавлини.
Десерт в стаканчиках
- 500 мл молока;
- 2 яйця;
- 100 г цукру;
- 30 г крохмалю;
- 30 г вершкового масла;
- 10 г ванільного цукру.
Для ягідного прошарку:
- 500 г малини;
- 100 г цукру;
- 1 ст. л. крохмалю.
Приготування:
- Половину молока доводимо до кипіння, в іншу половину вбиваємо яйця і ретельно розмішуємо.
- В окремій чашці з’єднуємо всі сухі інгредієнти (крохмаль, звичайний і ванільний цукор).
- В сухі інгредієнти вливаємо молочно-яєчну суміш, добре все перемішуємо.
- Отриману масу переливаємо в коли молоко закипить.
- Доводимо заварну основу до кипіння, знімаємо з вогню, відразу кладемо в неї шматочки вершкового масла, розмішуємо і остуджуємо крем до теплого стану.
- Для ягідного прошарку змішуємо крохмаль з цукром, висипаємо суміш в сотейник з малиною, ставимо на вогонь.
- Як тільки ягідна суміш закипить і трохи загусне, знімаємо з плити і також даємо їй час охолонути.
- На дно стаканчиків кладемо трохи крему, потім робимо ягідний прошарок. Після знову крем і ягоди. Ставимо десерт застигати.
Перед подачею можна прикрасити креманки тертим білим шоколадом.
Бісквітні тістечка з полуницею
На Новий 2023 рік можна приготувати чудовий і смачний десерт у вигляді бісквітних тістечок з полуницею. Рецепт таких ласощів дуже простий, а в результаті виходить справжній кулінарний шедевр як на фото.
Інгредієнти:
- 50 г борошна;
- 2 яйця;
- 50 г цукру.
Для начинки:
- 300 мл вершків (33-35%);
- 20-30 г цукрової пудри;
- 200-300 г полуниці.
Приготування:
- Підготуємо кілька листів для випічки, на звороті яких малюємо кружечки діаметром 12-15 див.
- Для тіста добре збиваємо яйця з цукром, а потім просіваємо борошно, розмішуємо до однорідності.
- Потім на центр кожного кола кладемо ложку з гіркою тіста, розподіляємо.
- Випікаємо бісквіт в розігрітій до 180°С духовці 6-8 хвилин.
- Випечений бісквіт знімаємо з пергаменту і залишаємо остигати.
- Для начинки нарізаємо ягідки суниці і збиваємо до стійких піків вершки з цукром.
- Крем перекладаємо в кондитерський мішок з зубчастою насадкою і відсаджуємо смужку збитих вершків на центр бісквіта.
- Зверху крему кладемо ягідки.
- Потім знову покриваємо полуницю кремом, краю бісквіта піднімаємо, прикрашаємо тістечка з ягодами і цукровою пудрою.
Якщо краї бісквіта пересохли, то перевертаємо їх, накриваємо вологим, але не мокрим рушником і залишаємо на 10 хвилин.
Сирно-полуничний десерт
Сирні десерти користуються особливою популярністю, адже вони виходять дуже смачними і ніжними. Пропонуємо простий рецепт з фото на Новий 2023 рік одного з такого солодкого шедевра із сиром, сметаною і полуницею.
Інгредієнти:
- 400 г сиру;
- 400 мл сметани;
- 500 р полуниці;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. л. желатину;
- 100 мл молока;
- ванілін.
Приготування:
- Для початку замочуємо желатин в молоці, добре розмішуємо, щоб не залишилося грудочок, і залишаємо для набухання.
- Сир з будь-яким відсотком жирності відправляємо в чашу разом зі сметаною, яку можна замінити йогуртом, цукром або медом, а також ваніліном.
- Подрібнюємо вміст чаші заглибним блендером в однорідну повітряну масу.
- Найкрасивіші ягідки відкладаємо для прикраси. Інші ділимо навпіл, частину розрізаємо на половинки, а решту полуницю залишаємо цілою.
- Перший десерт подаємо в келихах на високих ніжках, в які вкладаємо полуницю зрізом вниз.
- В сирно-сметанну масу вливаємо розтоплений желатин, трохи перемішуємо і розливаємо суміш по келихах з ягідками. Ставимо десерт з білою основою в холодильник.
- Для рожевого десерту ягоди відправляємо в решту сирну суміш і збиваємо заглибним блендером.
- Розливаємо десерт по креманкам і відправляємо застигати у прохолодне місце.
Застиглий десерт дістаємо і прикрашаємо полуницею, листочками м’яти, розтопленим або тертим шоколадом, подрібненими горіхами. Все на ваш смак.
Сніговий шар
Якщо є бажання подати на Новий 2023 рік щось особливе і неповторне, пропонуємо рецепт з фото простого, смачного і чудового десерту «Снігова куля», який своєю подачею підкорить всіх ваших гостей.
Інгредієнти для тіста:
- 125 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- 2 яйця;
- 150 г борошна;
- 50 г крохмалю;
- щіпка солі;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ст. л. молока.
Для крему:
- 100 г вершкового масла;
- 150 г цукрової пудри;
- 100 г кисломолочного сиру;
- червоний харчовий барвник.
Для будиночка:
- цукрові намистини;
- цукрові зірочки;
- гіркий шоколад;
- цукрова пудра;
- зубочистки.
Для кулі:
- 55 г желатину;
- 180 мл холодної води;
- повітряна кулька;
- дерев’яна шпажка.
Приготування:
- З яєць, цукру, олії та інших перерахованих у списку інгредієнтів замішуємо тісто. Печемо бісквіт 40 хвилин при температурі 180 º с, а потім обрізаємо краю, щоб він був рівним. А ось обрізані шматочки не викидаємо.
- Для крему з’єднуємо сир з маслом, цукровою пудрою і барвником, ретельно збиваємо і покриваємо торт повністю отриманим кремом. Зверху посипаємо цукровою пудрою.
- У миску ламаємо на шматочки обрізки бісквіта, кладемо м’яке масло, добре вимішуємо.
- З отриманої маси ліпимо будиночок з дахом і трубою. Для вікон використовуємо шматочки білого і розтоплений чорний шоколад.
- Прикрашаємо будиночок цукровими намистинами, зірочками і присипаємо цукровою пудрою.
- Для скляної кулі желатин заливаємо водою, даємо йому час набрякнути, а потім розтоплюємо.
- Надувати повітряну кульку, змащуємо рослинною олією і наносимо густий шар желатину.
- Підвішуємо кульку на мотузочку і залишаємо сушитися на 24 години.
- Потім повітряна кулька проколюємо, зсередини прикрашаємо цукровими зірочками. На торт ставимо будиночок і накриваємо скляною кулею.
Шоколадні кекси «Ялинки»
Ще один кондитерський шедевр, від якого просто не відірвати очей, це кекси «Ялинки». Готуються просто, а виходить шалено смачно і красиво.
Інгредієнти для кексів:
- 100 г борошна;
- 65 г вершкового масла;
- 75 г цукру;
- 2 яйця;
- 10 г какао;
- 2 ст. л. молока;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. ванільного екстракту.
Для прикраси:
- 125 г вершкового масла;
- 125 г цукрової пудри;
- 150 г кисломолочного сиру;
- зелений харчовий барвник;
- 6 вафельних ріжків;
- цукрові прикраси.
Приготування:
- Для тесту в миску з просіяним борошном вбиваємо яйця, кладемо шматочки м’якого масла, всипаємо цукор, розпушувач, какао. Вливаємо молоко і екстракт ванілі. Збиваємо до отримання однорідної маси.
- Розкладаємо тісто по формах і печемо кекси 20 хвилин при температурі 160°С.
- Для крему м’яке масло збиваємо з цукровою пудрою, а потім з сирним сиром.
- Трохи крему відкладаємо в окрему мисочку, в більшу частину додаємо зелений барвник і розмішуємо до отримання однорідного кольору.
- Тепер кожен кекс покриваємо шаром білого крему, а зверху ставимо вафельний ріжок кінчиком вгору.
- Основу для ялинки покриваємо зеленим кремом, а потім по всій поверхні формуємо з крему гілочки з допомогою кондитерського мішка з тонкою насадкою. Прикрашаємо ялинки цукровими кульками і присипаємо, наче снігом, цукровою пудрою.
Вершково-ягідне морозиво
Сьогодні купити дійсно смачне морозиво дуже складно, та й навіщо витрачати гроші на невідомий продукт. Такий смачний десерт, який обожнюють дорослі і діти, можна приготувати на Новий 2023 рік своїми руками, адже рецепт ласощів, як на фото дуже простий.
Інгредієнти:
- 4 яєчних жовтка;
- 150 г цукру;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 250 мл молока;
- 350 мл жирних вершків;
- 200 г заморожених ягід;
- шоколад, перелік, горіхи.
Приготування:
- Яєчні жовтки розтираємо до світлої маси зі звичайним і ванільним цукром.
- Молоко (бажано жирну) доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
- Після напій прямо гарячим порційно підливаємо в яєчну суміш, швидко та інтенсивно все розмішуємо, щоб жовтки не згорнулися.
- Отриману суміш перелити в сотейник і прогріваємо на вогні до легкого загусання, потім охолоджуємо.
- У сотейник висипаємо заморожені ягоди, прогріваємо і подрібнюємо блендером.
- Даємо ягідній масі закипіти, знімаємо з вогню і також остуджуємо.
- Холодні вершки збиваємо до легкості (до стійких піків не потрібно).
- До вершків переливаємо повністю остиглу яєчну масу, розмішуємо на низьких оборотах протягом хвилини.
- Перелити масу в контейнер і прибираємо в морозилку до повного застигання.
- Щоб не утворювались кристали льоду, кожні 40 хвилин масу потрібно перемішувати міксером і так 3-4 рази. А в останній раз, коли маса стане щільною, ділимо його на 2 частини, одну змішуємо з ягодами. При бажанні можна додати шматочки печива, рубані горіхи або тертий шоколад.
Ось така колекція десертів в результаті вийшла. Всі запропоновані рецепти з фото прості, але смачні і цікаві. Сподіваємося, що тепер на Новий 2023 рік ви зможете побалувати близьких і гостей оригінальними ласощами, які зробили своїми руками.