Поспішаємо зробити реверанс у бік любителів рослинної їжі, і особливо цвітної капусти. Запіканка з цвітної капусти з сиром — це не тільки корисно, а ще й швидко, і вже точно смачно, повірте!
Рецепт дуже простий, не вимагає особливих кулінарних навичок і спеціального інвентарю. Калорійність страви помірна, так як ні тіста, ні жирних вершків в ній немає. А щоб зробити запіканку ще більш дієтичної, замініть адигейський сир соєвим сиром тофу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цвітна капуста 1 шт.
- Орегано ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Сир Адигейський 500 гр.
- Гірчиця діжонська 1 ст. л.
- Грецький йогурт 5 ст. л.
- Часник 2 зуб.
- Перець чорний мелений за смаком
- Манна крупа 5 ст. л.
Кроки
- Капусту натріть на тертці з великими отворами. Додайте йогурт, гірчицю, орегано, сіль, перець за смаком і часник, пропущений через прес.
- Адигейський сир натріть, відставте в сторону приблизно 100 г, а іншу частину додайте до капусти. Перемішайте.
- Викладіть масу рівним шаром на змащене деко і запікайте 25 хвилин при температурі 170 градусів. Дістаньте запіканку, посипте сиром, що залишився і знову відправте на пару хвилин в духовку.
Залишається нарізати запіканку на хрусткі скибочки, прикрасити зеленню і насолоджуватися! Дуже сирно, дуже ніжно… Швидше поділіться рецептом з друзями!