В даному рецепті приготування круасанів всього два інгредієнта – готове листкове тісто і шоколад. Випічка відмінно підійде для чаювання, якщо на вашому порозі несподівано з’явилися гості. Начинку за бажанням можна використовувати іншу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто листкове дріжджове 500 гр.
- Шоколад 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
Кроки
- Від якості розморожування листкового тіста залежить, якими в результаті вийдуть круасани. Готове тісто слід дістати з морозилки заздалегідь, так як сам процес розморожування може тривати до 1,5 годин в умовах кімнатної температури. Ми залишаємо тісто на робочому столі.
- Для наступного етапу приготування нам знадобиться силіконовий килимок. На ньому розкладаємо пласт тісту. Нарізаємо його спочатку прямокутниками, а потім трикутниками.
- Плитку шоколаду розбираємо на невеликі скибочки. Викладаємо на широку частину заготовок по одній скибочці. Загортаємо тісто від краю, де розташований шоколад, до вузького краю. Виходять круасани.
- Відрізаємо лист від рулону паперу для запікання. Застеляємо ним деко. Поверх паперу розкладаємо круасани і даємо їм час, щоб підійти (приблизно 20 хвилин).
- Якщо ваша духовка погано пропікає тісто зверху, варто змастити круасани яйцем. Для цього потрібно вбити його в миску і розбити віночком або виделкою, а потім змастити круасани кулінарним пензлем.
- Включаємо духову шафу на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Ставимо деко з круасанами всередину і випікаємо вироби 15 хвилин.
Подаємо до кави або чаю. Приємного апетиту!