Домашні круасани з начинкою з листкового дріжджового тіста

Домашні круасани з начинкою з листкового дріжджового тіста

В даному рецепті приготування круасанів всього два інгредієнта – готове листкове тісто і шоколад. Випічка відмінно підійде для чаювання, якщо на вашому порозі несподівано з’явилися гості. Начинку за бажанням можна використовувати іншу.

Інгредієнти
Порції: +14
Кроки
2 год 5 хвДрук
  • Від якості розморожування листкового тіста залежить, якими в результаті вийдуть круасани. Готове тісто слід дістати з морозилки заздалегідь, так як сам процес розморожування може тривати до 1,5 годин в умовах кімнатної температури. Ми залишаємо тісто на робочому столі.
  • Для наступного етапу приготування нам знадобиться силіконовий килимок. На ньому розкладаємо пласт тісту. Нарізаємо його спочатку прямокутниками, а потім трикутниками.
  • Плитку шоколаду розбираємо на невеликі скибочки. Викладаємо на широку частину заготовок по одній скибочці. Загортаємо тісто від краю, де розташований шоколад, до вузького краю. Виходять круасани.
  • Відрізаємо лист від рулону паперу для запікання. Застеляємо ним деко. Поверх паперу розкладаємо круасани і даємо їм час, щоб підійти (приблизно 20 хвилин).
  • Якщо ваша духовка погано пропікає тісто зверху, варто змастити круасани яйцем. Для цього потрібно вбити його в миску і розбити віночком або виделкою, а потім змастити круасани кулінарним пензлем.
  • Включаємо духову шафу на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Ставимо деко з круасанами всередину і випікаємо вироби 15 хвилин.

Подаємо до кави або чаю.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь