Домашній хліб на кефірі у духовці готується просто. Не треба заводити опару. Досить змішати інгредієнти та замісити тісто. А далі справа за духовкою. У рецепті використовується біле борошно, але можна експериментувати і замінити пшеничне борошно на житнє або додати обидва в рівних пропорціях.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Кефір 300 мл.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Сода ½ ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
Кроки
- Ознайомившись із описом, готуємо інгредієнти. Прогріваємо духовку, виставивши на регуляторі 220° С.
- До просіяного борошна сипимо сіль і цукровий пісок. Об’єднуємо складові.
- Соду гасимо невеликою кількістю кефіру. Кефір беремо із вмістом жиру від 2,5%.
- Виливаємо гашену соду в суху суміш разом із рештою кисломолочного продукту.
- Замішуємо тісто, за необхідності трохи підсипаючи борошно. Маса повинна легко відставати від долонь. Зібравши в кому, накриваємо його пакетом і даємо постояти не менше півгодини.
- Через деякий час формуємо майбутній хліб на деко, застеляному антипригарним пергаментом. Зверху робимо насічки і припилюємо борошном.
- Поміщаємо хліб у духовку на 50 хвилин випікатися. Через 25 хвилин зменшуємо нагрівання до 200°С. Після закінчення зазначеного часу проколюємо виріб шпажкою. Якщо вона суха, то хліб готовий. Діставши і остудивши на ґратах, приступаємо до нарізки.
Домашній хліб використовуємо для бутербродів, грінок та закусок. Смачного!