Домашній хліб на заквасці в духовці виходить ароматним та дуже апетитним. Приготувавши випічку, ви раз і назавжди відмовитеся від покупних аналогів. Успішний результат залежить від якісної закваски. Її купуємо у спеціальних хлібних лавках або робимо власноруч.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Вода 285 мл.
- Закваска 2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сіль 1.5 ч. л.
Кроки
- Готуємо продукти. Розігріваємо духовку, виставивши 220 ° С на датчику температури.
- Увечері змішуємо 2 столові ложки закваски з 85 мл теплої води і 100 грамами борошна. Вимішуємо та залишаємо під плівкою на кухонному столі.
- Вранці просіюємо борошно, що залишилося, в містку миску. Далі необхідно додати цукор та сіль. Перекладаємо опару.
- Виливаємо половину води та олію. Вимішуємо масу ложкою.
- Доливаємо воду, що залишилася, і замішуємо до еластичності. Збираємо тісто в ком.
- Прикриваємо серветкою і чекаємо 1 годину, доки тісто підросте.
- Через годину тісто збільшиться обсягом.
- На лист кладемо антипригарний пергамент. Формуємо хліб. Укладаємо і чекаємо, коли заготівля підніметься приблизно одну годину. Робимо неглибокі надрізи. У гарячу духовку вниз поміщаємо лист з гарячою водою. Розміщуємо заготівлю.
- Випікаємо 15 хвилин. Зменшивши нагрівання до 180 ° С, допікаємо виріб 20 хвилин.
- Діставши випечений хліб, остудити на ґратах.
Ріжемо на шматочки та застосовуємо за призначенням. Смачного!