Хто пам’ятає легендарний лимонад “Дюшес” з дитинства? Це ж був улюблений напій, набагато смачніше якихось “Кока-Коли” і “спрайту”! Освіжаючий, натуральний, кисло-солодкий на смак — цим напоєм із задоволенням тамували спрагу не тільки школярі, а й дорослі.
Поекспериментувавши деякий час, я відтворила рецепт домашнього лимонаду “Дюшес”! Тепер готую його кожен день, тому що діти геть відмовилися від шкідливої газованої води. Що ще потрібно в спекотний літній день, якщо не ковток натурального лимонаду? Беріть пару груш, м’яту і приступайте!
- Груша 3 шт.
- М’ята свіжа 1 пучок
- Цукор-пісок 160 гр.
- Вода 500 мл.
- Лимон 1 шт.
- Газована вода 500 мл.
- Лід за смаком
- Очистіть груші від серцевин і шкірки. Наріжте фрукти великими скибочками і складіть в каструлю.
- Туди ж додайте листя м’яти, цукор і теплу питну воду. За допомогою погружного блендера перетворіть інгредієнти в пюре.
- Остудіть суміш в холодильнику, а потім процідіть. В отриману рідину видавіть лимонний сік.
- Перелийте заготовку для лимонаду у велику ємність, додайте газовану воду і лід за смаком. “Дюшес” готовий!
Для приготування грушевого лимонаду “Дюшес” можна використовувати більше газованої води. Тоді смак стане не таким насиченим, але спрагу тамувати напій буде краще. А ви сумували за улюбленим дитячим лимонаду?