Домашній паштет з гусячої печінки – це дуже поживний і цікавий за смаком продукт. Щоб приготувати такий паштет на своїй кухні, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та близьких, і урізноманітнюйте звичне меню.
Інгредієнти
- Гусяча печінка 400 гр.
- Свинина відварена 200 гр.
- Масло вершкове 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Лимон 1 шт.
- Коньяк 30 мл.
- Вино кріплене 50 мл.
- Майоран 1 гілка
- Сіль до смаку
- Перець запашний мелений до смаку
- Бульйон м’ясний 1 л.
- Желатин листовий 2 шт.
- Рослинна олія для смаження
- Порції – 1 кг.
Кроки
- Приготуємо необхідні продукти зі списку.
- Нагріваємо олію в сковороді разом з половинками цибулі. Після цибулю видаляємо і опускаємо в ароматну олію шматочки гусячої печінки, яку попередньо промиваємо і очищаємо від плівок.
- Викладаємо до печінки 100 грам вершкового масла.
- Як тільки печінка поміняє колір, вливаємо до неї коньяк та кріплене вино. Смажимо ще 10 хвилин.
- Викладаємо готову печінку у чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки відвареної свинини. Вершкове масло, що залишилося, розтоплюємо і вливаємо до печінки.
- З лимона знімаємо цедру і кладемо її в блендер. Солимо і перчимо продукти до смаку, доповнюємо майораном.
- Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
- Перекладаємо заготівлю у форму, застелену харчовою плівкою. Забираємо в холодильник на 2 години.
- Желатин замочуємо у холодній воді за інструкцією. Після цього віджимаємо його і з’єднуємо з м’ясним бульйоном. Підігріваємо до розчинення желатину.
- Вибираємо форму більшу за розміром, ніж та, в якій охолоджується паштет. Вливаємо в неї бульйон з желатином.
- У рідину занурюємо паштет. Знову ставимо в холодильник до застигання.
Домашній паштет із гусячої печінки готовий. Можна подавати до столу!