Домашній паштет з гусячої печінки

Домашній паштет з гусячої печінки – це дуже поживний і цікавий за смаком продукт. Щоб приготувати такий паштет на своїй кухні, використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе та близьких, і урізноманітнюйте звичне меню.

Інгредієнти
Кроки
3 год 10 хвДрук
  • Приготуємо необхідні продукти зі списку.
  • Нагріваємо олію в сковороді разом з половинками цибулі. Після цибулю видаляємо і опускаємо в ароматну олію шматочки гусячої печінки, яку попередньо промиваємо і очищаємо від плівок.
  • Викладаємо до печінки 100 грам вершкового масла.
  • Як тільки печінка поміняє колір, вливаємо до неї коньяк та кріплене вино. Смажимо ще 10 хвилин.
  • Викладаємо готову печінку у чашу блендера. Сюди ж відправляємо шматочки відвареної свинини. Вершкове масло, що залишилося, розтоплюємо і вливаємо до печінки.
  • З лимона знімаємо цедру і кладемо її в блендер. Солимо і перчимо продукти до смаку, доповнюємо майораном.
  • Перемелюємо продукти до отримання ніжної однорідної маси.
  • Перекладаємо заготівлю у форму, застелену харчовою плівкою. Забираємо в холодильник на 2 години.
  • Желатин замочуємо у холодній воді за інструкцією. Після цього віджимаємо його і з’єднуємо з м’ясним бульйоном. Підігріваємо до розчинення желатину.
  • Вибираємо форму більшу за розміром, ніж та, в якій охолоджується паштет. Вливаємо в неї бульйон з желатином.
  • У рідину занурюємо паштет. Знову ставимо в холодильник до застигання.

Домашній паштет із гусячої печінки готовий. Можна подавати до столу!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь