Рецепти каші в мультиварці
Приготувати кашу в такому кухонному агрегаті, як мультиварка, набагато простіше, ніж готувати цю страву звичайним способом – в казані або каструлі.
Як приготувати кашу в мультиварці
Мультиварка в процесі приготування каші збереже корисність її інгредієнтів. Страви будуть приготовлені в ній методом томління, як в печі. Можливість підгоряння каші в мультиварці зводиться до мінімуму. Головне, дотримуватися в процесі закладання продуктів в чашу мультиварки їх обсяги.
Приготувати кашу в мультиварці також можна в режимі «відкладеного приготування», якщо така функція існує у даного пристосування для приготування їжі. Якщо мультиварка забезпечена такою функцією, як “таймер”, всі інгредієнти для каші можна закласти в чашу мультиварки ввечері, включити “таймер” на певну кількість годин з розрахунком приготування каші до сніданку для всієї родини. При включенні таймера, слід враховувати кількість часу, необхідну для приготування каші в кожній окремій мультиварці, так як цей час в різних її видах може варіюватися.
В мультиварці готують не тільки солодкі молочні каші зі злакових продуктів, але і круп’яні гарніри для страв з риби, м’яса та інших основних. Особливо добре в мультиварці виходять гарніри з рису, гречки, перлової крупи, пшона та інших злакових продуктів.
Каша з пшона в мультиварці. Стакан пшоняної крупи слід ретельно промити в декількох водах, поки вода не стане при промиванні прозорою. Далі закласти в чашу мультиварки промите пшоно. Додати в чашу 3 склянки молока, дрібку солі, столову ложку цукру, 50 грамів вершкового масла, або 2-3 столові ложки рослинної олії. Включити режим “каша” або “рис” (можливі варіанти для приготування каші) на панелі мультиварки. Після закінчення приготування страви, кашу акуратно перемішати ложкою і подати в порційних тарілках до столу.