Рисова каша на молоці з гарбузом і яблуками

Вашій увазі представляється рецепт дуже корисної страви з рисової крупи з додаванням яблук і гарбуза. Помаранчевий овоч – дуже потрібний продукт, так як він багатий бета-каротином, що надає колосальну підтримку зору і вітаміном С, якого нам так не вистачає в осінньо-зимовий період.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Готуємо і відміряємо необхідну нам кількість гарбуза, яблук і сипучих продуктів.
  • М’якоть оранжевого овоча очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо невеликими кубиками – розподіляємо рівним шаром на дні ємності для готування на пару (в мультиварці).
  • Рис (найкраще використовувати круглих сортів) гарненько промиваємо під струменем води і викладаємо в чашу мультиварки, дно якої заздалегідь промазуємо вершковим маслом.
  • Заливаємо крупу молоком і водою, а зверху встановлюємо піддон з гарбузовими кубиками. В мультиварці включаємо режим “Молочна каша” на 20 хвилин, після відключення агрегату кришку не відкриваємо – даємо страві настоятися ще 7-10 хвилин.
  • Розм’якшений гарбуз перекладаємо в тарілку і розминаємо виделкою або товкачем для картоплі до однорідності. Рис перекладаємо в глибоку ємність і додаємо до нього вершкове масло (десь 5 грам залишаємо «на потім») і пюре з помаранчевої м’якоті – все ретельно перемішуємо.
  • Займемося яблуками. Фрукти промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо кубиками. У міксері збиваємо два курячих яйця, поступово вводячи туди цукровий пісок.
  • Отриманою цукрово-яєчною сумішшю заливаємо яблучні шматочки.
  • Далі, додаємо рис з гарбузовим пюре – мішаємо. Чашу мультиварки змащуємо залишками масла і викладаємо майже готову кашу.
  • Включаємо режим “Випічка”, а на таймері встановлюємо 30 хвилин.

Через півгодини каша готова – розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. За бажанням прикрашаємо будь-якими сухофруктами, які вам подобаються. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь