Курячі котлети – ніжна страва з курятини, яка припаде до смаку і дорослим, і дітям.

Курятина взагалі дуже популярна у домашній кулінарії. По-перше, у неї чудовий смак, за що страви з курки та курячого фаршу люблять у родині всі – і старі, і молоді. По-друге, страви з курятини вважаються дієтичними, оскільки чудово засвоюються. Зрештою, курятина дуже швидко готується. А оскільки котлети в сім’ях їдять регулярно і із задоволенням, можна з упевненістю сказати, що половина всіх котлет виготовляється з курячого фаршу.

Як приготувати котлети з курки

Курячі котлети можна готувати по-різному. І це ще одна безперечна перевага. Комусь до смаку добре засмажені котлети, а хтось стежить за своїм харчуванням і тому воліє страву, приготовлену на пару. До речі, котлети можна готувати не тільки з фаршу, але також із рубаного філе, а також цільного м’яса на кісточці.

Курячий фарш можна придбати готовим або подрібнити курятину за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки. Подрібнювати птаха краще відразу з хлібом, заздалегідь замоченим у молоці. Не забудьте посолити та поперчити фарш.

По-справжньому народним можна назвати рецепт курячих котлет із вершковим маслом. Завдяки маслу вони виходять соковитими та ніжними, а оскільки готуються з курячої грудки – нежирними. Для приготування котлет за цим рецептом достатньо покласти у середину кожної котлети шматочок вершкового масла. Потім котлети обсмажують з обох боків на олії і тушкують на плиті або в мікрохвильовій печі. Ще один безпрограшний додатковий інгредієнт – сир, який також ховають у середину котлети.

Можна приготувати рубані курячі котлети. За цим рецептом м’ясо потрібно нарізати дрібними шматочками, перемішати з яйцями, манкою, майонезом або сметаною, поперчити та посолити. Котлети смажити з обох боків до готовності. Манка робить котлети пишними, «роздмухуючи» їх зсередини.

Можна готувати курячі котлети із змішаного фаршу – наприклад, додавати капусту чи гриби.

Як гарнір до курячих котлет чудово підходять рис, картопля, всілякі овочеві салати.

капустяно-курячі котлети
40 хв6
Легкий рецепт котлет, в яких сухість курячого м’яса нейтралізується соковитістю капусти. Підходить для прихильників дієти і бажаючих схуднути, але при цьому не відмовляючись від тваринного білка.
Курячі котлети в беконі
35 хв5
Перед кожним святом чоловік запитує: «Куряче “ескімо” готуватимеш?» Цікаву він вигадав назву для цієї страви! Хоча певна схожість, звичайно, є. Тільки мова піде не про десерт, покритий шоколадом,.
Рубані курячі котлети з кабачком на сковороді
30 хв6
У сезон дешевих і корисних сезонних овочів для любительок попрацювати на кухні виникає безліч можливостей. Господині не тільки готують найрізноманітніші овочеві закуски і гаряче, а
Курячі котлети з манкою
50 хв6
Я завжди думала, що мої курячі котлети — верх кулінарного мистецтва. Всі хвалили їх соковитість, м’якість і аромат, наминали за обидві щоки цілу партію. Але якось раз я...
1 год 5 хв6
Точно знаю, що над смачною і ароматною вечерею необов’язково стояти кілька годин. Часто готую гнізда з курячим фаршем для всієї родини. Виходить мінімум 6 великих порцій, тому вистачить.
25 хв4
Коли в одному із закладів фастфуду нашого міста тільки з’явилися нагетси, вся дітвора накинулася на них, як на смачніше зі страв. І не важливо, що скибочки курки смажилися...