Рецепти приготування рису з куркою
Рис з куркою – традиційна страва народів Південно-Східної Азії, що здобула популярність у всьому світі. І зараз навряд чи знайдеться така нація, яка не використовувала подібне поєднання хоча б одного разу. Особливо популярні курка з рисом в насиченому кисло-солодкому соусі, а також рис каррі з куркою.
Як приготувати рис з куркою
Рис з куркою готують не тільки на плиті або в духовці, але і в мультиварці – в останньому випадку м’ясо завжди виходить дуже ніжним, а рис – дуже розсипчастим. Можна навіть нафарширувати курку рисом!
Щоб приготувати рис з куркою, слід заздалегідь підготувати всі необхідні для цього інгредієнти. Курку або окремі її частини розморожують, гарненько миють, обсушують і нарізають, а перед тим, як почати відварювати рис, його необхідно ретельно промити – це робиться в декількох водах, причому до тих пір, поки вода не знайде прозорість. У разі необхідності крупу ще й перебирають. Якщо в складі страви будуть присутні якісь інші продукти, то їх теж розморожують, очищають і миють, після чого натирають або нарізають.
Якщо хочеться урізноманітнити смак рису, можна під час варіння додати в нього крім води ще й 50 мл хорошого білого вина – смак рису обов’язково стане більш яскравим і насиченим, більш того, крупа придбає дивовижний аромат.
Ні для кого не секрет, що рис – крупа дуже примхлива, частенько прилипає до боків і денця посуду, в якій його готують. Щоб улюблена страва не пригоріла, має сенс озброїтися хорошою жароміцною формою або казаном. Непогано підійдуть для цих цілей і чавунні сковорідки або навіть каструлі з товстими стінками.
Курку зазвичай спершу трохи обсмажують, а потім з’єднують з крупою і готують разом до досягнення остаточного результату. А щоб скоротити час на термічну обробку курячого м’яса, можна його замаринувати. Якщо ж рис з куркою будуть запікатися в духовці, то їх кладуть на деко одночасно, при цьому, щоб рис не вийшов жорстким, в даному випадку необхідно постійно стежити за обсягами рідини.
Самі по собі курка з рисом мають досить прісний смак, проте вони наділені воістину унікальною здатністю чудово вбирати в себе смаки будь-яких інших продуктів, і цим просто гріх не скористатися, адже і курка, і рис відмінно поєднуються з різними прянощами і спеціями, з обсмаженими грибами, а також з соусами, овочами (морквою з перцем і т.д.) і багатьма іншими інгредієнтами.