Дуже смачна закуска! Соковита курочка, що тягнеться вершковий сир і хрустке рум’яне панірування – це поєднання стало вже класичним і улюбленим по всьому світу. Щоб сирна начинка помістилася в центрі нагетса і не витікала при смаженні, використовуємо філе не цільними шматочками, а у вигляді рубленого фаршу. Це дозволить як “запечатати” сир, так і надати заготівлі будь-яку бажану форму і розмір.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 500 гр.
- Борошно пшеничне 50 гр.
- Сухарі панірувальні 100 гр.
- Сир твердий 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Орегано сушений ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Далі потрібно приготувати з нього фарш. Можна зробити це за допомогою м’ясорубки з середньою насадкою або дрібно порубати курку ножем. У готовий фарш додаємо сіль за смаком, розбиваємо яйце і добре вимішуємо руками. Маса повинна стати більш в’язкою.
- Твердий сир нарізаємо невеликими кубиками або прямокутниками, в залежності від того, яку форму хочемо потім надати нагетсам. Відокремлюємо руками невелику порцію фаршу, формуємо з нього корж, кладемо в центр шматочок сиру і защипуємо краї фаршу. Обкатуємо наггетс між долонями, роблячи його поверхню гладкою і надаючи заготівлі потрібну форму. Таким чином формуємо нагетси з усієї кількості фаршу і сиру.
- У мисці змішуємо борошно, панірувальні сухарі, сіль, чорний мелений перець і сушений орегано. В отриманій сухій суміші добре обкатуємо заготовки з фаршу.
- У сковороді розігріваємо рослинну олію без запаху. Її кількість повинна бути такою, щоб нагетси вільно плавали в ній – це гарантія однорідної рум’яної скоринки і рівної недеформованої поверхні. У гарячий жир поміщаємо заготовки і обсмажуємо при середній температурі плити протягом трьох-чотирьох хвилин, поки з усіх боків не сформується золотава скоринка.
Готові нагетси витягаємо з фритюру і відразу укладаємо на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайву олію. Після обсушування перекладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде томатний соус.