Дуже смачні курячі нагетси з сиром в домашніх умовах

курячі нагетси з сиром

Дуже смачна закуска! Соковита курочка, що тягнеться вершковий сир і хрустке рум’яне панірування – це поєднання стало вже класичним і улюбленим по всьому світу. Щоб сирна начинка помістилася в центрі нагетса і не витікала при смаженні, використовуємо філе не цільними шматочками, а у вигляді рубленого фаршу. Це дозволить як “запечатати” сир, так і надати заготівлі будь-яку бажану форму і розмір.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
60 хвДрук
  • Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Далі потрібно приготувати з нього фарш. Можна зробити це за допомогою м’ясорубки з середньою насадкою або дрібно порубати курку ножем. У готовий фарш додаємо сіль за смаком, розбиваємо яйце і добре вимішуємо руками. Маса повинна стати більш в’язкою.
  • Твердий сир нарізаємо невеликими кубиками або прямокутниками, в залежності від того, яку форму хочемо потім надати нагетсам. Відокремлюємо руками невелику порцію фаршу, формуємо з нього корж, кладемо в центр шматочок сиру і защипуємо краї фаршу. Обкатуємо наггетс між долонями, роблячи його поверхню гладкою і надаючи заготівлі потрібну форму. Таким чином формуємо нагетси з усієї кількості фаршу і сиру.
  • У мисці змішуємо борошно, панірувальні сухарі, сіль, чорний мелений перець і сушений орегано. В отриманій сухій суміші добре обкатуємо заготовки з фаршу.
  • У сковороді розігріваємо рослинну олію без запаху. Її кількість повинна бути такою, щоб нагетси вільно плавали в ній – це гарантія однорідної рум’яної скоринки і рівної недеформованої поверхні. У гарячий жир поміщаємо заготовки і обсмажуємо при середній температурі плити протягом трьох-чотирьох хвилин, поки з усіх боків не сформується золотава скоринка.

Готові нагетси витягаємо з фритюру і відразу укладаємо на паперовий рушник, щоб він ввібрав зайву олію. Після обсушування перекладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде томатний соус.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь