Смачний ароматний компот з груш готується дуже просто. Крім самих фруктів, вам знадобляться цукор, вода і трохи лимонної кислоти в якості консерванту. Залежно від сорту груш можете регулювати обсяг цукру.
При укладанні в банку, фрукти не нарізаються, а закладаються цілком – їх потім можна їсти, вони виходять неймовірно соковитими і смачними. Якщо вам не подобаються живці в банці з компотом, можна їх заздалегідь видалити. Із зазначеного числа інгредієнтів виходить 1 трилітрова банка компоту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 20 шт.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Вода 2.4 л.
- Лимонна кислота 1 ч. л.
Кроки
- Для початку обмийте груші холодною водою, а після покладіть в банку об’ємом 3 літри.
- Туди ж насипте лимонну кислоту і залийте окропом – не поспішайте, щоб банку не лопнула. Накрийте кришечкою і залиште на 20-30 хвилин.
- Через 20-30 хвилин в каструльку додайте цукру, налийте водички приблизно півсклянки, потім туди ж злийте воду від груш.
- Все гарненько розмішайте і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зніміть каструлю з плити.
- Залийте сиропом, який вийшов, груші в баночці. Закатати.
- Поставте банку догори дном і укрийте чимось теплим. Коли напій охолоне, можете відправити його на постійне зберігання.