Дуже смачний компот з цілих груш на зиму

компот з цілих груш на зиму

Смачний ароматний компот з груш готується дуже просто. Крім самих фруктів, вам знадобляться цукор, вода і трохи лимонної кислоти в якості консерванту. Залежно від сорту груш можете регулювати обсяг цукру.

При укладанні в банку, фрукти не нарізаються, а закладаються цілком – їх потім можна їсти, вони виходять неймовірно соковитими і смачними. Якщо вам не подобаються живці в банці з компотом, можна їх заздалегідь видалити. Із зазначеного числа інгредієнтів виходить 1 трилітрова банка компоту.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
45 хвДрук
  • Для початку обмийте груші холодною водою, а після покладіть в банку об’ємом 3 літри.
  • Туди ж насипте лимонну кислоту і залийте окропом – не поспішайте, щоб банку не лопнула. Накрийте кришечкою і залиште на 20-30 хвилин.
  • Через 20-30 хвилин в каструльку додайте цукру, налийте водички приблизно півсклянки, потім туди ж злийте воду від груш.
  • Все гарненько розмішайте і поставте на вогонь. Коли вода закипить, зніміть каструлю з плити.
  • Залийте сиропом, який вийшов, груші в баночці. Закатати.
  • Поставте банку догори дном і укрийте чимось теплим. Коли напій охолоне, можете відправити його на постійне зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь