Мідії в сирному соус і- смачне і оригінальне блюдо, яким можна здивувати близьких і друзів. Якщо використовувати благородні сорти сиру, блюдо буде гідне святкового столу – апетитно і оригінально!
Інгредієнти
Порції: –+
- Мідії в черепашках 500 гр.
- Масло вершкове 40 гр.
- Вино біле сухе 150 мл.
- Часник 3 зубці
- Селера 1 шт.
- Цибуля червона ½ шт.
- Петрушка 3 гілочки
- Каррі 2 ч. л.
- Вершки 50 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Сир 100 гр.
Кроки
- Мідії промивають і обсушують.
- Цибулину нарізають тонко, щоб вийшли півкільця, часник подрібнюють слайсами.
- Стебло селери нарізають тонкими скибочками, а петрушку рубають якомога дрібніше.
- У товстостінній сковорідці розтоплюють масло і обсмажують в ньому підготовлені раніше інгредієнти.
- Коли овочі і трави трохи підрум’яняться, в сковороду кладуть Мідії і готують все разом протягом 5 хвилин.
- До морепродуктів і овочів вливають вино, накривають кришкою і дають мідіям розкритися.
- Після цього вливають вершки, додають сир і приправу каррі, все перемішують і продовжують готувати ще кілька хвилин. При необхідності доводять до смаку сіллю і перцем.
Подають блюдо з грінками. Готово!