Дзадзикі

Дзадзикі (Tzatziki / Τζατζίκι) – традиційна страва грецької кухні. Дзадзикі є соусом на основі йогурту, з додаванням часнику, огірків, оливкової олії, солі та зелені (зазвичай кріп або м’ята). Соус дзадзикі з’явився на грецькій кухні під впливом османського холодного супу джаджик. Зараз дзадзикі зазвичай подається у складі традиційних грецьких мезе (закусок).

Нижче ми наводимо традиційний грецький рецепт дзадзикі. Кількість зелені або часнику в соусі можна регулювати на свій власний смак. При цьому для отримання ідеального дзадзикі важливо дотримуватись кроків, описаних у рецепті. По-перше, переконайтеся, що натертий на тертці огірок добре віджатий. Якщо у вас є час, можна залишити натертий огірок у ситі на ніч, щоб стекла вся вода. По-друге, чим довше часник знаходиться в йогурті, тим менш гострим та гармонійним буде підсумковий смак дзадзикі. Тому для досягнення найкращого результату краще змішати всі інгредієнти, окрім огірка та кропу, та залишити на ніч у холодильнику. Кріп краще додавати в останній момент, безпосередньо перед подачею, щоб він не перебив загальний смак соусу.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
10 хвДрук
  • Натерти огірок на дрібній тертці та віджати або перекласти на дрібне сито та залишити на ніч у холодильнику.
  • Змішати йогурт, подрібнений часник, оливкова олія, оцет та сіль у великій мисці. Накрити кришкою та поставити в холодильник на ніч.
  • Перекласти натертий огірок і подрібнений свіжий кріп в йогуртову суміш і перемішати.

Подавати готовий дзадзики в охолодженому вигляді з пітою або як соус до овочів або м’яса.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь