Джем з полуниці з пектином

Однорідний густий джем виходить із полуниці, якщо ягідне пюре перемішати з пектином, адже у самої ягоди його не так багато. Пектин допоможе швидко желювати масу, не уварюючи її з руйнуванням вітамінів та цінних речовин.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
13 год 0 хвДрук
  • Готувати джем із полуниці з пектином просто! Полуницю ґрунтовно перебрати, викинути всю пошкоджену або забродили. Помити ягоди в кількох водах і зняти чашолистки, обсушити на паперових рушниках. Скласти всю полуницю в чашу блендера або кухонного комбайна і подрібнити до стану однорідного пюре.
  • Змішати пектин чи желфікс із 2 ст. л. цукрового піску, всипати у ягідне пюре. При постійному помішуванні довести до кипіння масу, знімаючи піну. Забрати з вогню. Додати весь цукровий пісок, перемішати.
  • Знову довести до кипіння, перемішуючи, і варити 3 хв. на слабкому вогні, знімаючи пінку.
  • Розлити джем по митим простерилізованим скляним банкам, закрутити гвинтовими кришками або закатати. Кришки потрібно попередньо прокип’ятити близько 5 хв. Банки із заготовками перевернути під теплою ковдрою і залишити до охолодження на 8-12 годин. Перенести ласощі в підвал або комору, зберігати там до 1 року.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь