Фріко

Фріко (Frico) – сирний коржик, типовий для італійського регіону Фріулі. Готують фріко із твердого сиру, картоплі та води. Фріко зазвичай подають як закуску до супів або рагу, а також їдять з полентою та червоним вином.

Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт фріко.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
50 хвДрук
  • Почистити картоплю та натерти на великій тертці.
  • Натерти на великій тертці сир.
  • Подрібнити цибулю та обсмажити до золотистого кольору з 1 ст. ложкою оливкової олії.
  • У сковороду з обсмаженою цибулею додати терту картоплю, перемішати. Накрити кришкою і тушкувати близько 10 хвилин до м’якості картоплі, при необхідності додати води.
  • Вводити сир, але не весь одразу, а кількома частинами, додаючи щоразу нову порцію тільки після того, як розплавиться попередня.
  • Додати чорний перець і при необхідності сіль (не забувайте, що сир містить сіль). Після додавання останньої порції сиру збільшити вогонь і помішувати, щоб він не пригорів. Коли весь сир розплавиться, надати круглу форму запіканці, накрити кришкою і не заважати, щоб утворилася золотиста скоринка. Для того щоб сир не прилип до сковороди, потрібно рухати нею назад і вперед.
  • Після утворення золотистої скоринки з одного боку перевернути запіканку і підсмажити з іншого боку.
  • Готову фріко нарізати на клини та подавати до столу.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь