За даним рецептом можна дуже швидко заготовити гострі перчики в банці. Підходять будь-які види гострого перцю. Головне – попередньо спробувати плоди і заздалегідь розуміти, наскільки «злу» заготовку ви робите. Дуже ефектно виглядають різнокольорові перці, зібрані в одній баночці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий 600 гр.
- Вода фільтрована 500-700 мл.
- Сіль 40 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Оцет столовий 9% 220 мл.
Кроки
- Перці ретельно промиваємо в проточній воді. Хвостики зрізаємо або залишаємо – за бажанням. Насіння не витягуємо. Укладаємо чисті перці в ємність, заливаємо холодною водою і залишаємо замочуватися на годину. Потім воду зливаємо.
- Банки з кришками промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Перчики наколюємо зубочисткою в декількох місцях для кращого маринування. Якщо плоди великі, їх можна розрізати навпіл. У чисті стерильні банки закладаємо підготовлені перці. Воду для приготування маринаду вливаємо в сотейник, додаємо сіль і цукровий пісок. Доводимо суміш до кипіння, кип’ятимо одну хвилину, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. Даємо маринаду охолонути до кімнатної температури.
- Заливаємо перці остиглим маринадом так, щоб до кришки залишалося один-два сантиметри вільного простору. У той же час, стежимо, щоб всі перці виявилися покриті рідиною.
- Закриваємо банки стерильними кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!