Гострі перчики з ніжною консистенцією і пікантним ароматом часнику. Для приготування такої заготовки доведеться трохи повозитися, так як потрібно обпалити плоди над вогнем і зняти шкірку. М’якоть перчиків без шкірки добре просочується часниковою олією і виходить не просто гострою, але і дуже смачною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець чилі 10-12 шт.
- Сіль 1 ст. л.
- Рослинна олія 200 мл.
- Часник 1 головка
Кроки
- Перці ретельно промиваємо, обсушуємо. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і обсушуємо.
- Перці обпалюють над відкритим полум’ям газового пальника або, як варіант, підсмажуємо на сухому грилі. Шкірочка повинна почорніти і роздутися. Обпалені перці складаємо в миску і накриваємо кришкою, щоб шкірка зволожилася і легше очищалася.
- Поки перці остигають під кришкою, в сотейник вливаємо рослинну олію і викладаємо в неї очищений часник. Ставимо на плиту і нагріваємо до кипіння. Як тільки закипить, знімаємо з плити.
- Остигнувші перці розрізаємо навпіл, вичищаємо насіння і знімаємо шкірку. Якщо ви любите дуже гострі перці, то насіння можна залишити.
- У чисту стерильну банку всипаємо сіль, поверх укладаємо м’якоть перців. Викладаємо часник і заливаємо все гарячою олією.
- Закриваємо сухою стерильною кришкою, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути. Зберігаємо заготовку в холодильнику.
Приємного апетиту!