Це просто неймовірно повітряний бісквіт. Він відмінно тримає форму і як не можна краще підходить для тортів. Більш того, він неймовірно смачний – такий бісквіт можна просто їсти з чаєм або кавою. Готується бісквіт довго, але він того вартий.
Якщо форма для випікання у вас роз’ємна, оберніть її знизу в фольгу. Це потрібно для того, щоб всередину не потрапила вода, так як бісквіт буде готуватися на водяній бані. Зазначена кількість інгредієнтів підходить для форми 20-22 сантиметри. Висота готового бісквіта повинна вийти 8-8. 5 сантиметрів.
Інгредієнти
- Куряче яйце 6 шт.
 - Цукор-пісок 180 гр.
 - Борошно пшеничне 180 гр.
 - Молоко коров’яче 60 мл.
 - Рослинна олія 60 гр.
 - Ванілін ½ ч. л.
 - Сіль 1 щіп.
 
Кроки
- У чашу міксера розбийте яйця і додайте туди щіпку солі. Збивайте спочатку на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи до середньої.
 - Коли яйця об’єднаються, почніть поступово вводити цукор (перед цим додайте в нього ванілін і перемішайте).
 - Коли введете цукор, збільште швидкість міксера до максимальної і збивайте до стійкості.
 - У 2 етапи до яєчної маси просійте борошно. Силіконовою лопаткою акуратно перемішайте знизу вгору. Робити це потрібно обережно, але впевнено, щоб тісто залишилося повітряним.
 - Після того, як вмішаєте всю муку, влийте рослинну олію і знову перемішайте.
 - У чашу з молоком додайте 3-4 столові ложки тіста і перемішайте до однорідності за допомогою віночка.
 - Отриману суміш з молоком влийте в тісто і лопаткою добре все перемішайте до отримання маси однорідного стану.
 - Форму для випікання застеліть пергаментом і вилийте туди тісто. Розрівнявши.
 - Тепер опустіть в центр тіста довгу дерев’яну шпажку і від центру до краю намалюйте спіраль, проводячи паличкою по дну. Це потрібно, щоб тісто рівномірно розподілилося і вийшли зайві бульбашки повітря. З цією ж метою постукайте формою об стіл.
 - Тепер форму з тістом помістіть у форму більшого розміру. Налийте у велику форму гарячу воду на висоту приблизно пару сантиметрів.
 - Випікайте при 160 градусах 1.5 години. Готовність перевіряйте шпажкою.
 
Готовому бісквіту дайте злегка охолонути. Потім вийміть його з форми і повністю остудіть в перевернутому вигляді на решітці.

