Готуємо курку на пляшці в духовці

Курка на пляшці
Час приготування: 1 год 30 хв

Існує безліч варіантів, як смачно приготувати курку. Один з них — запекти на пляшці в духовці. Пропонуємо добірку покрокових рецептів з фото приготування.

Курочка пряна в духовці

Готується курка в духовці легко і просто. Для неї використовується сухий посол, завдяки якому тушка вбере в себе необхідну кількість солі.

Інгредієнти:

  • курка — 2,5 кг;
  • сіль поварена — 2-3 ст. л.;
  • часник — 1 головка;
  • мускатний горіх — ¼ ч. л.;
  • мелений перець — ⅕ ч. л.;
  • приправа для курки — 1 ч. л.;
  • кип’ячена вода — 1 ст. л.

Приготування:

  • Тушку курки підготувати — промити, обсушити чистим рушником. Викласти в підходящу ємність. Натерти птицю рясно сіллю як зовні, так і зсередини. Залишити на 15-20 хвилин.

  • У ступку викласти очищені часникові часточки. Додати трохи солі. Акуратно і не поспішаючи перетерти. Висипати мускатний горіх, мелений перець і приправу для курки. Влити трохи холодної води, перемішати і дати настоятися 5 хвилин.

  • Тонким шаром розтерти маринад по тушці.

  • У пляшку налити воду на ⅔ частини.

  • Розмістити ємність з рідиною на деко. Надіти курку на пляшку.

  • На деко налити 1 літр води, щоб пляшка не лопнула під час приготування.

  • Всю конструкцію поставити в духову шафу. Запікати при 160 градусах 30 хвилин.

  • Через зазначений час зменшити нагрів до 140-150 градусів і готувати протягом 1,5-2 годин. Кожні півгодини перевіряти наявність рідини в деку. Обов’язково підлити 200-300 мл при необхідності.

Акуратно зняти курку з пляшки. Викласти на тарілку і подати до столу. Для гарніру чудово підійде салат зі свіжих овочів, картопляне пюре або відварну картоплю.

Курочка ароматна

З цього покрокового рецепту з фото курка на пляшці в духовці виходить дуже ніжною, ароматною і смачною.

Інгредієнти:

  • курка — 1,5-2 кг;
  • сіль за смаком;
  • куркума — 2 ч. л.;
  • паприка — 2 ч. л.;
  • гострий перець — 1 ч. л.;
  • суміш перців — 1 ч. л.;
  • мелений лавровий лист — 1 ч. л.;
  • цілісна лаврушка — 3-4 шт.;
  • перець горошком — 10 шт.;
  • часник — 4 зубчики;
  • оливкова олія — 2 ст. л.

Приготування:

  • Курку промити, взяти паперові рушники і обсушити з усіх боків. Зв’язати шкірку від шиї. Якщо її немає, тоді потрібно стягнути акуратно шкірку зубочистками.

  • Підготовлену тушку натерти сіллю зовні і зсередини. У глибокій мисці з’єднати всі спеції, добре розмішати.

  • З усіх боків натерти курку ароматною сумішшю. Закрити харчовою плівкою, прибрати маринуватися на 1,5-2 години в холодильник.

  • Пляшку розмістити у глибокий лист і залити в неї гарячу воду. Викласти цілісний лавровий лист, перець горошком. Рідини повинно бути більше половини.

  • Також гарячу рідину і налити в деко.

  • Мариновану курку надіти на пляшку. Щоб не згоріли кришки, їх рекомендується обернути фольгою.

  • Поставити в розігріту духову шафу. Запікати при 160-170 градусах 1 годину. За 15 хвилин до готовності взяти силіконовий пензлик і змастити курку рідиною з дека.

  • Часник пропустити через прес в глибоку миску. Трохи посолити. Дерев’яним товкачем перетерти. Додати оливкову олію.

  • Акуратно дістати курку з духовки. Прибрати фольгу з крилець. Змастити тушку олійно-часниковою сумішшю.

  • Зняти з пляшки і викласти на красиве блюдо.

Курка чудово розрізається ножем. Вона виходить соковитою, ароматною і прямо тане в роті.

Запечена птиця з часником

Курка на пляшці в духовці по покроковому рецепту з фото виходить набагато смачніше, ніж запечена на грилі. М’ясо ніжне, і дуже смачне, що можна язик проковтнути. А часничок додає пікантності.

Інгредієнти:

  • курка — 1,8 кг;
  • часник — 1,5 головки;
  • цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • селера — 1 стебло;
  • чорний перець горошком — 6 шт.;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • чорний мелений перець — 1 ч. л.;
  • червоний мелений перець — ½ ч. л.;
  • сухий часник — 1 ч. л.;
  • куркума — 2 ч. л.;
  • мелений коріандр — 1 ч. л.;
  • сіль за смаком;
  • рослинна олія — 2 ст. л.

Приготування:

  • В скляну пляшку викласти розрізану цибулю, селеру, перець горошком, нарізані часникові часточки (5-6 штук) і лавровий лист. Налити в ємність гарячу воду на ⅔ обсягу. Прибрати в сторону.

  • Курку промити з усіх боків, обсушити серветками. Після добре натерти її сіллю зовні і зсередини. Підготовлені мелені спеції з’єднати в підходящій мисці.

  • Сумішшю приправ натерти курку. Пропустити через прес кілька часточок часнику і натерти отриманою масою курку тільки зсередини. Якщо нанести на поверхню, то під час запікання овоч почне підгоряти.

  • Пляшку зі спеціями, овочами і водою поставити на деко.

  • Надіти підготовлену тушку.

  • Шкірку від шийки скріпити зубочистками або зав’язати в щільний вузол. Кінчики крил загорнути фольгою, щоб вони не підгоріли і не зіпсували зовнішнього вигляду страви.
  • На дно форми налити трохи води для створення парового ефекту. Поставити конструкцію в холодну духовку, щоб банку нагрівалася поступово і не лопнула. Запікати при 180 градусах 1,5 години.

  • Якщо під час приготування з дека випарувалася вся вода, тоді обов’язково підлити ще. Додавати потрібно тільки окріп, щоб з-за перепаду температур банка не лопнула.

  • Залишки часнику пропустити через прес в миску. Трохи посолити і перетерти виделкою. Додати рослинну олію, розмішати.

  • Через зазначений час дістати курку з духовки. Змастити часниковою заправкою.

Викласти курку на красиву тарілку. Прикрасити свіжою зеленню і овочами. Шкірка виходить дуже хрусткою, а м’ясо ніжне, ароматне.

До речі, залишився овочевий бульйон чудово підійде для приготування смачної підливи або супу.

Курка в сметанно-гірчичному соусі

Це ще один простий і оригінальний покроковий рецепт з фото курки, запеченої на пляшці в духовці.

Інгредієнти:

  • курка — 1,5-2 кг;
  • сметана — 130 г;
  • гірчиця — 1,5 ст. л.;
  • куркума — 1 ч. л.;
  • солодкий мелений перець — ½ ч. л.;
  • чорний перець — ½ ч. л.;
  • приправа для курки — 2-3 ч. л.;
  • коріандр, чорний перець горошком за смаком;
  • лавровий лист — 1 шт.;
  • кухонна сіль за смаком.

Приготування:

  • З’єднати в глибокій мисці гірчицю, сметану, сіль, мелені спеції і все добре розмішати.

  • Отриманою сумішшю обмазати курку з усіх боків і зсередини.

  • Викласти тушку в поліетиленовий мішок. Прибрати маринуватися в холодильник мінімум на 2 години.

  • Пляшку з гарячою водою поставити в глибокий лист.

  • Викласти в ємність з рідиною лавровий лист, коріандр, перець горошком.

  • Надіти на пляшку мариновану курку. Трохи налити в деко гарячої води. Поставити в духовку, випікати при 170 градусах 1,5 години. За 30 хвилин до закінчення приготування у лист необхідно викласти очищений і нашатковану часточками картоплю.

Подавати смачну, ароматну і ніжну курку на великому блюді разом з гарніром і свіжими овочами.

Курка оригінальна

Такий покроковий рецепт з фото курки, запеченої на пляшці в духовці, точно сподобається. Готову страву виходить з хрусткою скоринкою, але з ніжною і ароматною м’якоттю.

Інгредієнти:

  • курка — 2 кг;
  • соєвий соус — 3 ч. л.;
  • каррі — 1 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • приправа для корейської моркви — 1 ч. л.;
  • цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • рослинна олія — 2-3 ст. л.;
  • сухий базилік — 1-2 ч. л.;
  • перець чорний горошком — 8-10 шт.;
  • кухонна сіль за смаком;
  • темне пиво — 1 банку.

Приготування:

  • У глибокій мисці з’єднати паприку, карі, приправа для моркви по-корейська. Висипати туди ж сіль. Влити соєвий соус, все ретельно перемішати.

  • На пляшку з пивом покласти мокру ганчірку для швидкого видалення етикеток.

  • Курку попередньо промити, обсушити і ретельно натерти спеціями зовні і зсередини.Зашити верхню частину, щоб пара від пива не виходив назовні.

  • Пляшку пива відкрити, відлити 200 мл у склянку. Висипати в пляшку перець горошком, сухий базилік.

  • Витягнути серцевину у цибулі. Надіти на пляшку, а поверх помістити птицю.

  • Ніжки і крила загорнути у фольгу, щоб вони не згоріли.

  • На деко вилити 2 склянки води і 1 склянку пива.

  • Поставити в холодну духовку, запікати при 190 градусах 60 хвилин. Два рази за час запікання відкрити піч і полити птицю соусом з дека.

  • Часник пропустити через прес. Залити рослинною олією і ретельно перемішати.

  • Змастити отриманий часниковим соусом запечену курку.

По готовності дістати з духовки. Акуратно зняти з банки і викласти на красиве блюдо. Перед подачею птицю можна розрізати на порційні шматки.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь