Приготувати печінковий торт нескладно. Представляємо добірку рецептів страв з курячої печінки з покроковими фото.
З морквою та цибулею
Такий печінковий торт з курячої печінки гідний особливої уваги за простоту в приготуванні і презентабельний зовнішній вигляд. Приготувати його можна легко і просто за рецептом з покроковими фото, рекомендаціями та порадами.
Інгредієнти:
- 600 р свіжої курячої печінки;
- 2 курячих яйця;
- 3 ст. л. борошна;
- 2 великих моркви;
- 2 ріпчатих цибулини;
- 3-4 зубці часнику;
- рафінована олія для обсмажування овочів;
- мелена суміш перців, сіль, свіжа зелень – за смаком та бажанням;
- 200 р майонезу для прошарку і 100 г – для змазування зовні.
Приготування:
- Обов’язково оглядаємо кожен шматочок субпродукту, щоб не пропустити жовчні протоки. Якщо вони трапляються, вирізаємо непотрібні місця. Печінку промиваємо під краном і викладаємо на паперові рушники. Або покласти в сито і даємо стекти зайвої рідини.
- У чашу блендера розбиваємо яйця, додаємо сюди ж дрібно нашатковану цибулю. Включаємо агрегат на малі обороти, порціями відправляємо підготовлену печінку. Перетворюємо все в однорідну масу.
- Просіваємо до печінковому пюре борошно, заправляємо спеціями, приправами, знову збиваємо.
- Залишаємо тісто на 10-15 хвилин на расстойку, за цей час борошно віддасть свою клейковину, майбутні коржі вийдуть більш еластичними.
- Змащуємо розігріту сковороду рафінованим маслом, вливаємо невелику кількість печінкового тіста і розподіляємо по всій поверхні.
- Випікаємо заготовки для печінкового торта з курячої печінки з двох сторін, складаємо в один шар на плоскій поверхні для охолодження.
- Для начинки очищену моркву натираємо на крупній тертці, в ту ж ємність відправляємо нарізану дрібними кубиками цибулю.
- На рафінованій олії обсмажуємо підготовлені овочі до м’якості і рум’яності. Відкидаємо на сито, щоб стік зайвий жир.
- Даємо основі і начинці повністю охолонути, змішуємо майонез, товчений часник і пасеровані овочі в одній мисці.
- На плоскому блюді формуємо частування, промазуючи кожен печінковий млинець овочевою сумішшю. Обмазуємо конструкцію залишилися соусом і відправляємо в холодильник на ніч. Подаємо печінковий торт через 8-12 годин, прикрасивши свіжою зеленню і тертими жовтками.
Для такого частування краще використовувати саме охолоджену печінку, так як заморожена при пюрировании стає більш рідкою.
З манною крупою
Такий печінковий торт з курячого продукту виходить ніжним по текстурі і повітряним зовні. Як зазначено в рецепті з покроковими фото, готувати його потрібно в духовці, щедро присмачивши начинку грибами і спеціями.
Інгредієнти:
- 500 г свіжої печінки;
- 100-150 г печериць або глив;
- 1 середня ріпчаста цибулина;
- 2 курячих яйця;
- 2-3 ст. л. густої сметани;
- 3 ст. л. манки;
- 2 ст. л. рафінованої олії;
- кухонна сіль і мелена суміш перців – за смаком.
Приготування:
- Ретельно промиваємо субпродукт, видаляємо жилки і плівки. Печінку ріжемо на невеликі шматочки, перемелюємо в блендері або м’ясорубці в однорідну напіврідку масу.
- В окремій глибокій мисці змішуємо яйця, сметану і основу з субпродукту.
- Додаємо манку, солимо, перчимо масу і відставляємо в сторону на 20 хвилин, накривши кухонним рушником.
- Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю шаткуємо тонкими четвертинками кілець, обсмажуємо на розігрітій олії до м’якості та легкої золотавості.
- Гриби миємо, при необхідності чистимо і нарізаємо невеликими скибочками. Обсмажуємо печериці в невеликій кількості рослинної олії до готовності.
- Вистилаємо дно рознімної форми для торта пергаментом, змащуємо маслом. Виливаємо сюди третину печінкової маси.
- Остиглі гриби викладаємо рівним шаром по всій поверхні заготовки.
- Виливаємо у форму другу частину маси для основи.
- Поверх печінкової маси ложкою рівномірно викладаємо запашні і віджаті від олії овочі.
- Заливаємо всю масу третьою частиною основної маси.
- Відправляємо печінковий торт у розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Час від часу перевіряємо готовність зубочисткою.
- Виймаємо торт з духовки, даємо повністю охолонути.
- Перед подачею торт, приготований з курячої печінки по цьому рецепту з покроковими фото, прикрашаємо тертим сиром, зеленню, скибочками свіжих томатів.
На молоці або кефірі
Такий печінковий тортик з курячої печінки за запропонованим рецептом з фото містить мінімум калорій. І хоча назвати його дієтичним не можна, блюдо дуже ніжне.
Інгредієнти:
- 600-700 г печінки;
- 2 ст. л. картопляного крохмалю;
- 100 мл свіжого молока або кефіру;
- 500 г сирої моркви;
- 500 р ріпчастої цибулі;
- олія рафінована – для смаження овочів;
- кухонна сіль і мелений перець – за смаком.
Приготування:
- Очищену моркву натираємо на тертці з великими отворами, ріжемо тонкими четвертинками кілець підготовлену цибулину. На розігрітій сковорідці підсмажуємо підготовлені овочі до м’якості і появи золотавості. Викладаємо піджарку на тарілку і даємо охолонути до кімнатної температури.
- Курячу печінку промиваємо, вирізаємо всі жовчні протоки. Відкидаємо курячий субпродукт на сито.
- Розмелюємо продукт в м’ясорубці, додаємо сюди ж крохмаль, яйця і спеції. Ретельно вимішуємо до однорідності.
- Застеляємо пергаментом форму для бісквітів. Виливаємо сюди 2/3 підготовленої печінкової маси.
- Рівномірно покриваємо основу підсмаженими і остиглими цибулею і морквою. Заливаємо зверху залишки тіста.
- Включаємо духовку на 200 градусів, відправляємо торт на 40 хвилин.
- Виймаємо з духовки, даємо повністю охолонути.
- Подавати таке частування можна зі сметанним або пряним соусом, нарізавши порційними шматками, як показано на фото до рецепту.
Печінковий торт в мультиварці
Якщо є мультиварка, печінковий торт з курячої печінки можна приготувати і в ній. Правильно вибрати продукти і змішати їх в потрібних пропорціях допоможе рецепт з покроковими фото.
Інгредієнти:
- 500 г свіжої печінки;
- 3 курячих яйця;
- 1 ч. л. розпушувача для тіста;
- 6 ст. л. вершків або густої сметани;
- 1 морквина;
- 2 ріпчатих цибулини;
- 1-2 ст. л. рафінованої олії;
- мелений чорний перець і сіль – за смаком та бажанням;
- майонез – для начинки.
Приготування:
- Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно шаткуємо ножем.
- Ретельно промиваємо печінку і обсушуємо її в друшляку або на кухонному рушнику. Ріжемо невеликими шматочками, зручними для подрібнення блендером.
- Ретельно подрібнюємо субпродукт в кухонному комбайні або м’ясорубку з дрібною решіткою. В кінці додаємо 1 цибулину.
- Виливаємо масу в ємність для тіста, додаємо до основи яйця і прянощі, віночком розмішуємо до однорідності.
- У масу додаємо розпушувач і вершки або сметану. Знову перемішуємо.
- Змащуємо чашу мультиварки рафінованим маслом, виливаємо сюди печінкову основу. Включаємо агрегат на функцію «Мультиповар» на 45 хвилин при температурі 150 градусів. Закриваємо кришку. Щоб таку випічку було легше діставати з чаші агрегату, перед заливкою тесту рекомендується вистелити дно і боки ємності смужками пергаменту хрест-навхрест. Як тільки торт або пиріг буде готовий, залишиться тільки потягнути за кінці паперових смужок і ніжне тісто вийняти з посуду.
- Обсмажуємо на сковорідці на рафінованій олії овочі до м’якості. Відправляємо піджарку на тарілку і даємо їй охолонути, додаємо в начинку щедру порцію майонезу.
- Як тільки звуковий сигнал мультиварки сповістить про закінчення процесу, відключаємо її від харчування. Даємо коржу постояти ще 10 хвилин і акуратно виймаємо його з чаші.
- Повністю охоловшу основу ріжемо по горизонталі на 2 частини.
- На перший корж викладаємо начинку, накриваємо другою половиною печінкового торта з курячої печінки. Обмазуємо частування з усіх боків майонезом, як показано на покрокових фото до рецепту і відправляємо блюдо в холодильник на 2-3 години.
При подачі прикрашаємо торт свіжою зеленню, тертим сиром і вареними яйцями, скибочками помідорів і огірків, свіжою зеленню за смаком.
Печінковий торт листковий
Такий печінковий торт з курячої печінки по рецепту з покроковими фото стане справжнім шедевром, якщо урізноманітнити начинку. Продукти для цього використовуємо звичайні, прості і доступні.
Інгредієнти для тіста:
- 700 г свіжої печінки;
- 2 великих ріпчатих цибулини;
- 4 курячих яйця;
- 2 ст. свіжого молока;
- 1,5 ст. борошна;
- сіль і мелений чорний перець – за смаком;
- 2 ст. л. рафінованої олії.
Інгредієнти для овочевої начинки:
- 2-3 середніх морквини;
- 3 ріпчатих цибулини середнього розміру;
- 2 ст. л. рафінованої олії;
- спеції і приправи – за смаком і бажанням;
- сметана або майонез (краще домашній).
Інгредієнти для сирної начинки:
- 100 г будь-якого твердого сиру;
- 3 варених яйця.
Приготування:
- Пропускаємо через м’ясорубку підготовлені печінку і 1 цибулину. Масу приправляємо сіллю і перцем.
- Сюди ж вбиваємо яйця, додаємо молоко і просіяне борошно. Виливаємо рослинну олію і ретельно перемішуємо тісто.
- Даємо йому постояти хвилин 15. Смажимо печінкові млинці на розпеченій сковороді, змащеній маслом з двох сторін.
- Готові коржі акуратно викладаємо в один шар на плоскій поверхні, щоб охололи.
- Залишилися цибулини дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці з великими отворами. Обсмажуємо овочі у великій сковороді до м’якості і появи золотистих країв на шматочках. Пересипаємо зажарку в окрему тарілку, даємо повністю охолонути.
- Відварюємо курячі яйця 10 хвилин, заливаємо холодною водою і чистимо від шкаралупи. Натираємо їх разом з сиром на крупній тертці.
- Коли основа для печінкового торта з курячої печінки охолоне, збираємо страву, як показано на покрокових фото до рецепту. Спочатку кладемо один млинець на плоску тарілку і змащуємо його сметаною.
- Накриваємо наступною заготівлею, знову наносимо соус або сметану, присипаємо тертим сумішшю.
- Повторюємо так, поки не закінчаться млинці.
- Верх і боки апетитного страви щедро обмазуємо сметаною або майонезом, присипаємо вареним білком, натертим на дрібній тертці. Відправляємо печінковий торт в холодильник на ніч.
- За бажанням при подачі прикрашаємо блюдо дрібно порубаним зеленою цибулею або свіжим кропом і вареними яйцями.
Зі свіжим огірком
Найчастіше готують печінкові торти з смаженою цибулею та морквою. Пропонуємо рецепт страви з прошарком з свіжих овочів, полегшують ситну основу.
Інгредієнти:
- 850 г свіжої печінки;
- 200 г сметани 20%;
- 170 г майонезу;
- 3 курячих яйця;
- 1-2 свіжих огірка;
- 3 часникові зубчики;
- свіжий кріп – за смаком;
- 3 ст. л. борошна;
- 1 ч. л. солі.
Приготування:
- Перемелюємо печінка в блендері, додаємо сюди ж яйця. Просіюємо в миску борошно, додаємо 2 ст. л. сметани і приправи. Включаємо процесор на 2-3 хвилини.
- З отриманої маси випікаємо невеликі млинці на розпеченій сковорідці з олією. Даємо їм повністю охолонути.
- Змішуємо сметану і майонез з видавленим часником і зеленню.
- Окремо трьом на крупній тертці промитий і обсушенний великий огірок.
- На плоску тарілку викладаємо перший млинець, змащуємо його сметано-часниковою масою.
- Накриваємо наступним млинцем, знову наносимо тонкий шар підготовленого соусу і присипаємо тертим огірком. Повторюємо шари.
- Змащуємо блюдо з усіх боків залишками соусу, відправляємо на ніч у холодильник.
При подачі прикрашаємо вареними яйцями і тертим сиром зі свіжою зеленню.