Готуємо печінковий торт з курячої печінки

печінковий торт з куячої печінки

Приготувати печінковий торт нескладно. Представляємо добірку рецептів страв з курячої печінки з покроковими фото.

З морквою та цибулею

Такий печінковий торт з курячої печінки гідний особливої уваги за простоту в приготуванні і презентабельний зовнішній вигляд. Приготувати його можна легко і просто за рецептом з покроковими фото, рекомендаціями та порадами.

Інгредієнти:

  • 600 р свіжої курячої печінки;
  • 2 курячих яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 2 великих моркви;
  • 2 ріпчатих цибулини;
  • 3-4 зубці часнику;
  • рафінована олія для обсмажування овочів;
  • мелена суміш перців, сіль, свіжа зелень – за смаком та бажанням;
  • 200 р майонезу для прошарку і 100 г – для змазування зовні.

Приготування:

  • Обов’язково оглядаємо кожен шматочок субпродукту, щоб не пропустити жовчні протоки. Якщо вони трапляються, вирізаємо непотрібні місця. Печінку промиваємо під краном і викладаємо на паперові рушники. Або покласти в сито і даємо стекти зайвої рідини.

  • У чашу блендера розбиваємо яйця, додаємо сюди ж дрібно нашатковану цибулю. Включаємо агрегат на малі обороти, порціями відправляємо підготовлену печінку. Перетворюємо все в однорідну масу.

  • Просіваємо до печінковому пюре борошно, заправляємо спеціями, приправами, знову збиваємо.

  • Залишаємо тісто на 10-15 хвилин на расстойку, за цей час борошно віддасть свою клейковину, майбутні коржі вийдуть більш еластичними.
  • Змащуємо розігріту сковороду рафінованим маслом, вливаємо невелику кількість печінкового тіста і розподіляємо по всій поверхні.

  • Випікаємо заготовки для печінкового торта з курячої печінки з двох сторін, складаємо в один шар на плоскій поверхні для охолодження.
  • Для начинки очищену моркву натираємо на крупній тертці, в ту ж ємність відправляємо нарізану дрібними кубиками цибулю.
  • На рафінованій олії обсмажуємо підготовлені овочі до м’якості і рум’яності. Відкидаємо на сито, щоб стік зайвий жир.

  • Даємо основі і начинці повністю охолонути, змішуємо майонез, товчений часник і пасеровані овочі в одній мисці.

  • На плоскому блюді формуємо частування, промазуючи кожен печінковий млинець овочевою сумішшю. Обмазуємо конструкцію залишилися соусом і відправляємо в холодильник на ніч. Подаємо печінковий торт через 8-12 годин, прикрасивши свіжою зеленню і тертими жовтками.

Для такого частування краще використовувати саме охолоджену печінку, так як заморожена при пюрировании стає більш рідкою.

З манною крупою

Такий печінковий торт з курячого продукту виходить ніжним по текстурі і повітряним зовні. Як зазначено в рецепті з покроковими фото, готувати його потрібно в духовці, щедро присмачивши начинку грибами і спеціями.

Інгредієнти:

  • 500 г свіжої печінки;
  • 100-150 г печериць або глив;
  • 1 середня ріпчаста цибулина;
  • 2 курячих яйця;
  • 2-3 ст. л. густої сметани;
  • 3 ст. л. манки;
  • 2 ст. л. рафінованої олії;
  • кухонна сіль і мелена суміш перців – за смаком.

Приготування:

  • Ретельно промиваємо субпродукт, видаляємо жилки і плівки. Печінку ріжемо на невеликі шматочки, перемелюємо в блендері або м’ясорубці в однорідну напіврідку масу.

  • В окремій глибокій мисці змішуємо яйця, сметану і основу з субпродукту.

  • Додаємо манку, солимо, перчимо масу і відставляємо в сторону на 20 хвилин, накривши кухонним рушником.

  • Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю шаткуємо тонкими четвертинками кілець, обсмажуємо на розігрітій олії до м’якості та легкої золотавості.

  • Гриби миємо, при необхідності чистимо і нарізаємо невеликими скибочками. Обсмажуємо печериці в невеликій кількості рослинної олії до готовності.

  • Вистилаємо дно рознімної форми для торта пергаментом, змащуємо маслом. Виливаємо сюди третину печінкової маси.

  • Остиглі гриби викладаємо рівним шаром по всій поверхні заготовки.

  • Виливаємо у форму другу частину маси для основи.
  • Поверх печінкової маси ложкою рівномірно викладаємо запашні і віджаті від олії овочі.

  • Заливаємо всю масу третьою частиною основної маси.
  • Відправляємо печінковий торт у розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Час від часу перевіряємо готовність зубочисткою.
  • Виймаємо торт з духовки, даємо повністю охолонути.
  • Перед подачею торт, приготований з курячої печінки по цьому рецепту з покроковими фото, прикрашаємо тертим сиром, зеленню, скибочками свіжих томатів.

На молоці або кефірі

Такий печінковий тортик з курячої печінки за запропонованим рецептом з фото містить мінімум калорій. І хоча назвати його дієтичним не можна, блюдо дуже ніжне.

Інгредієнти:

  • 600-700 г печінки;
  • 2 ст. л. картопляного крохмалю;
  • 100 мл свіжого молока або кефіру;
  • 500 г сирої моркви;
  • 500 р ріпчастої цибулі;
  • олія рафінована – для смаження овочів;
  • кухонна сіль і мелений перець – за смаком.

Приготування:

  • Очищену моркву натираємо на тертці з великими отворами, ріжемо тонкими четвертинками кілець підготовлену цибулину. На розігрітій сковорідці підсмажуємо підготовлені овочі до м’якості і появи золотавості. Викладаємо піджарку на тарілку і даємо охолонути до кімнатної температури.

  • Курячу печінку промиваємо, вирізаємо всі жовчні протоки. Відкидаємо курячий субпродукт на сито.
  • Розмелюємо продукт в м’ясорубці, додаємо сюди ж крохмаль, яйця і спеції. Ретельно вимішуємо до однорідності.

  • Застеляємо пергаментом форму для бісквітів. Виливаємо сюди 2/3 підготовленої печінкової маси.
  • Рівномірно покриваємо основу підсмаженими і остиглими цибулею і морквою. Заливаємо зверху залишки тіста.

  • Включаємо духовку на 200 градусів, відправляємо торт на 40 хвилин.
  • Виймаємо з духовки, даємо повністю охолонути.

  • Подавати таке частування можна зі сметанним або пряним соусом, нарізавши порційними шматками, як показано на фото до рецепту.

Печінковий торт в мультиварці

Якщо є мультиварка, печінковий торт з курячої печінки можна приготувати і в ній. Правильно вибрати продукти і змішати їх в потрібних пропорціях допоможе рецепт з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • 500 г свіжої печінки;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста;
  • 6 ст. л. вершків або густої сметани;
  • 1 морквина;
  • 2 ріпчатих цибулини;
  • 1-2 ст. л. рафінованої олії;
  • мелений чорний перець і сіль – за смаком та бажанням;
  • майонез – для начинки.

Приготування:

  1. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно шаткуємо ножем.
  2. Ретельно промиваємо печінку і обсушуємо її в друшляку або на кухонному рушнику. Ріжемо невеликими шматочками, зручними для подрібнення блендером.
  3. Ретельно подрібнюємо субпродукт в кухонному комбайні або м’ясорубку з дрібною решіткою. В кінці додаємо 1 цибулину.
  4. Виливаємо масу в ємність для тіста, додаємо до основи яйця і прянощі, віночком розмішуємо до однорідності.
  5. У масу додаємо розпушувач і вершки або сметану. Знову перемішуємо.
  6. Змащуємо чашу мультиварки рафінованим маслом, виливаємо сюди печінкову основу. Включаємо агрегат на функцію «Мультиповар» на 45 хвилин при температурі 150 градусів. Закриваємо кришку. Щоб таку випічку було легше діставати з чаші агрегату, перед заливкою тесту рекомендується вистелити дно і боки ємності смужками пергаменту хрест-навхрест. Як тільки торт або пиріг буде готовий, залишиться тільки потягнути за кінці паперових смужок і ніжне тісто вийняти з посуду.
  7. Обсмажуємо на сковорідці на рафінованій олії овочі до м’якості. Відправляємо піджарку на тарілку і даємо їй охолонути, додаємо в начинку щедру порцію майонезу.
  8. Як тільки звуковий сигнал мультиварки сповістить про закінчення процесу, відключаємо її від харчування. Даємо коржу постояти ще 10 хвилин і акуратно виймаємо його з чаші.
  9. Повністю охоловшу основу ріжемо по горизонталі на 2 частини.
  10. На перший корж викладаємо начинку, накриваємо другою половиною печінкового торта з курячої печінки. Обмазуємо частування з усіх боків майонезом, як показано на покрокових фото до рецепту і відправляємо блюдо в холодильник на 2-3 години.

При подачі прикрашаємо торт свіжою зеленню, тертим сиром і вареними яйцями, скибочками помідорів і огірків, свіжою зеленню за смаком.

Печінковий торт листковий

Такий печінковий торт з курячої печінки по рецепту з покроковими фото стане справжнім шедевром, якщо урізноманітнити начинку. Продукти для цього використовуємо звичайні, прості і доступні.

Інгредієнти для тіста:

  • 700 г свіжої печінки;
  • 2 великих ріпчатих цибулини;
  • 4 курячих яйця;
  • 2 ст. свіжого молока;
  • 1,5 ст. борошна;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком;
  • 2 ст. л. рафінованої олії.

Інгредієнти для овочевої начинки:

  • 2-3 середніх морквини;
  • 3 ріпчатих цибулини середнього розміру;
  • 2 ст. л. рафінованої олії;
  • спеції і приправи – за смаком і бажанням;
  • сметана або майонез (краще домашній).

Інгредієнти для сирної начинки:

  • 100 г будь-якого твердого сиру;
  • 3 варених яйця.

Приготування:

  • Пропускаємо через м’ясорубку підготовлені печінку і 1 цибулину. Масу приправляємо сіллю і перцем.
  • Сюди ж вбиваємо яйця, додаємо молоко і просіяне борошно. Виливаємо рослинну олію і ретельно перемішуємо тісто.

  • Даємо йому постояти хвилин 15. Смажимо печінкові млинці на розпеченій сковороді, змащеній маслом з двох сторін.

  • Готові коржі акуратно викладаємо в один шар на плоскій поверхні, щоб охололи.

  • Залишилися цибулини дрібно шаткуємо, моркву тремо на тертці з великими отворами. Обсмажуємо овочі у великій сковороді до м’якості і появи золотистих країв на шматочках. Пересипаємо зажарку в окрему тарілку, даємо повністю охолонути.

  • Відварюємо курячі яйця 10 хвилин, заливаємо холодною водою і чистимо від шкаралупи. Натираємо їх разом з сиром на крупній тертці.
  • Коли основа для печінкового торта з курячої печінки охолоне, збираємо страву, як показано на покрокових фото до рецепту. Спочатку кладемо один млинець на плоску тарілку і змащуємо його сметаною.

  • Накриваємо наступною заготівлею, знову наносимо соус або сметану, присипаємо тертим сумішшю.
  • Повторюємо так, поки не закінчаться млинці.
  • Верх і боки апетитного страви щедро обмазуємо сметаною або майонезом, присипаємо вареним білком, натертим на дрібній тертці. Відправляємо печінковий торт в холодильник на ніч.
  • За бажанням при подачі прикрашаємо блюдо дрібно порубаним зеленою цибулею або свіжим кропом і вареними яйцями.

Зі свіжим огірком

Найчастіше готують печінкові торти з смаженою цибулею та морквою. Пропонуємо рецепт страви з прошарком з свіжих овочів, полегшують ситну основу.

Інгредієнти:

  • 850 г свіжої печінки;
  • 200 г сметани 20%;
  • 170 г майонезу;
  • 3 курячих яйця;
  • 1-2 свіжих огірка;
  • 3 часникові зубчики;
  • свіжий кріп – за смаком;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. солі.

Приготування:

  • Перемелюємо печінка в блендері, додаємо сюди ж яйця. Просіюємо в миску борошно, додаємо 2 ст. л. сметани і приправи. Включаємо процесор на 2-3 хвилини.
  • З отриманої маси випікаємо невеликі млинці на розпеченій сковорідці з олією. Даємо їм повністю охолонути.

  • Змішуємо сметану і майонез з видавленим часником і зеленню.

  • Окремо трьом на крупній тертці промитий і обсушенний великий огірок.

  • На плоску тарілку викладаємо перший млинець, змащуємо його сметано-часниковою масою.
  • Накриваємо наступним млинцем, знову наносимо тонкий шар підготовленого соусу і присипаємо тертим огірком. Повторюємо шари.
  • Змащуємо блюдо з усіх боків залишками соусу, відправляємо на ніч у холодильник.

При подачі прикрашаємо вареними яйцями і тертим сиром зі свіжою зеленню.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь