Печінковий торт з курячої печінки з сиром

Печінка дуже корисний субпродукт, однак у звичайному вигляді вона подобається далеко не всім, і особливо дітям. А ось торт із ніжних печінкових коржів дорослі оцінять за оригінальний смак, а діти за цікаву подачу.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 197 ккал
Білки: 16.2 г
Жири: 11.0 г
Вуглеводи: 8.2 г
Кроки
12 год 0 хвДрук
  • Щоб приготувати печінковий торт із сиром, курячу печінку помийте, видаліть плівочки та згустки крові, обсушіть. Подрібніть її через м’ясорубку або блендером.
  • В окремій мисці збийте яйця і додайте їх до печінки, перемішайте. Потім всипте борошно, сіль, крохмаль, соду, замішайте тісто для коржів, воно має вийти однорідною консистенцією без грудочок.
  • Деко змастіть олією, застеліть на нього пергаментний папір і його також змастіть олією. Рівномірним шаром викладіть на папір печінкове тісто, не доходячи до країв 1-2 сантиметри. Помістіть деко в духовку і випікайте печінковий корж 25-30 хвилин при 190 градусах.
  • Коли корж буде готовий, викладіть на чисту поверхню, переверніть. По папері проведіть вологою губкою, акуратно, піддягаючи ножем, відокреміть папір від коржа.
  • Розділіть корж на кілька прямокутних частин.
  • Форму для торта застеліть харчовою плівкою так, щоб плівка звисала з країв форми. Сир натріть на дрібній тертці. Змішайте сир, майонез та подрібнений часник. На дно форми викладіть перший корж, змастіть його сирно-майонезною заправкою, накрийте печінковим коржом. Чергуйте шари із заправкою, доки вони не закінчаться. Останній корж не потрібно змащувати, загорніть краї плівки поверх торта і приберіть форму в холодильник на 8-12 годин.
  • Через належний час дістаньте торт із холодильника, розкрийте плівку і викладіть торт на блюдо, зверху змастіть його майонезом і прикрасьте зеленню та маслинами.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь