Дуже смачне і шалено ароматне варення. Ви тільки уявіть аромат свіжої смородини і молодої вишні – це щось нереальне. Солодке, з легкою кислинкою, з великими вишневими ягідками і дрібним насінням смородини – від нього просто неможливо відірватися.
Готується варення швидко. Тут цільними ягодами залишається саме вишня. Смородина ж перебивається в досить густу масу, яка потім стає основою для варення. З вишні дуже бажано дістати кісточки хоча б з тієї причини, що їсти таке варення набагато зручніше.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вишня 1 кг.
- Смородина чорна 1 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
Кроки
- Чорну смородину промийте, переберіть (потрібно видалити гілочки, погані ягідки і сміття) і перебийте занурювальним блендером.
- Додайте півкілограма цукру і перемішайте все тим же блендером.
- Надішліть каструлю на плиту і на слабкому вогні дочекайтеся, щоб маса закипіла.
- Додайте ще стільки ж цукру і все розмішайте.
- Вишню помийте, видаліть гілочки і кісточки за допомогою спеціальної палички.
- Додайте вишню в киплячу смородину і посипте цукром, що залишився. Перемішайте.
- Дочекайтеся, щоб закипіла маса, і після цього проваріть ще 10 хвилин.
- Розлийте варення по простерилізованих банках.
- Зверху посипте цукром, створюючи цукрову пробку, щоб варення не запліснявіло. Закатати стерилізованими кришками.