Грецький салат з оливками

Грецький салат прикрасить будь-який святковий стіл. Поєднання свіжих овочів, зелені та оливок можна подати до більшості гарячих страв, також воно відмінно підходить як закуска. Мікс із зелені може бути будь-який, за смаком. Оливкова олія для заправки має бути хорошої якості, так як вона задає настрій і дає той самий середземноморський аромат.

Інгредієнти
Порції: +2
На порцію
Калорії: 173 ккал
Білки: 1.8 г
Жири: 16.5 г
Вуглеводи: 4.4 г
Кроки
20 хвДрук
  • Готувати грецький салат із оливками просто! Суміш різних видів зелені промиваємо та обсушуємо. Укладаємо зелень на плоску тарілку або одночасно на порційні тарілки. Збризкуємо зелень лимонним соком.
  • Огірки промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб уникнути можливої гіркоти. Нарізаємо невеликими шматочками. Укладаємо шматочки поверх шару зелені.
  • Помідори промиваємо, обсушуємо. Черрі розрізаємо на половинки. Якщо використовуються звичайні помідори, нарізаємо їх великими кубиками. Викладаємо помідори на поверхню салату.
  • Сир фета нарізаємо кубиками та додаємо їх наступним шаром після помідорів.
  • Оливки проціджуємо від розсолу та посипаємо ними поверхню салату. Поливаємо салат оливковою олією та присипаємо свіжомеленим чорним перцем. За бажанням можна додатково посолити салат, але не забуваємо, що фета та оливки і так солоні.

Подаємо салат відразу після приготування, поки овочі не втратили свіжості.
Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь