Хачапурі по-імеретинськи відрізняється ніжним смаком і апетитним виглядом. Таке частування нікого не залишить байдужим, а приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Для виконання кулінарної ідеї скористайтеся перевіреним покроковим рецептом нашої добірки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Кефір 500 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Сода ⅔ ч. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Для начинки:
- Сир Сулугуні 800 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Масло вершкове 60 гр.
Кроки
- Вливаємо кефір у глибоку миску. Додаємо до нього соду та розмішуємо.
- Додаємо сюди сіль, цукор та олію. Перемішуємо.
- Просіюємо сюди муку і починаємо вимішувати.
- Замішуємо тісто і формуємо з нього акуратний еластичний ком.
- Для начинки з’єднуємо тертий сир, курячі яйця та розм’якшене вершкове масло.
- Ретельно вимішуємо заготовку до однорідності.
- Ділимо тісто на 6-8 рівних частин. Кожну розгортаємо в тонке коло. У центр кладемо трохи начинки.
- Закриваємо тісто начинку. Добре з’єднуємо по краях.
- Акуратно розгортаємо заготовку і формуємо плоский коржик з начинкою.
- У розпечену сковороду кладемо коржик. Смажимо його до рум’янцю з обох боків.
- Кожну заготовку обмазуємо вершковим маслом і складаємо один на одного.
Хачапурі по-імеретинськи готові. Частуйтесь!