Халва без олії і борошна

З тих пір як на моїй кухні з’явився мультифункціональний блендер, сімейне меню поповнилося парою десятків нових страв. Одне з таких — халва без олії і борошна. Як на мене, найпростіші ласощі з надзвичайно ніжним смаком. Магазинній халві до неї ще рости і рости.

Халва без масла і борошна — східний десерт, рецепт якого вже не перший місяць хвилює активних користувачів YouTube. Перевірити його минулого тижня зважилася і я. Думала, зіпсую продукти, але не тут-то було! Халва не тільки вийшла з першого разу, але і вийшла відмінною за смаком.

Інгредієнти
Порції: +8
  • Насіння соняшнику 500 гр.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Вода 70 мл.
  • Яєчний білок 1 шт.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
Кроки
45 хвДрук
  • Насіння пересипте на розігріту суху сковороду. Обсмажте їх до золотистого на маленькому вогні, постійно помішуючи лопаткою. На це у вас піде не більше 15 хвилин.
  • Далі пересипте готові насіння в миску, остудіть їх. Порційно пересипайте насіння в чашу блендера і подрібнюйте. Спочатку до крупинок, а потім — в пасту.
  • Це трудомісткий процес, який займе час. Зрештою у вас повинна вийти тягуча рідка паста навіть без додавання олії. Перемістіть пасту в салатник.
  • Цукор пересипте в каструлю з товстим дном. Перелийте туди воду. Зваріть сироп. В окремій мисці збийте білок з дрібкою солі до появи м’якої піни.
  • Далі додайте ванільний цукор. Продовжуйте збивати. Повинні утворитися стійкі піки. Готовий густий і гарячий сироп тонкою цівкою вливайте в збиті білки, продовжуючи збивати.
  • Спочатку маса буде рідкою, але в процесі збивання загусне. Білкову карамель перелийте до пасти з насіння. Акуратно перемішайте обидві маси лопаткою.
  • Вимішуйте не надто ретельно, щоб було видно шари. Форму діаметром близько 17 на 17 см вистеліть пергаментом. У неї вилийте халву, розрівняйте. Вистеліть її харчовою плівкою.
  • Надішліть халву мінімум на 3 години в холодильник, щоб вона стабілізувалася і застигла.

З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло трохи більше 600 г продукту. Халва без олії і борошна вийшла м’якою і еластичною. Її легко можна скачати в кульку. Вона майже не кришиться і прилипає до долонь. Ці ласощі зовсім не схожі на магазинні: вони ніжніші за смаком. Вам повинно сподобатися!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь