Хліб із цільнозернового борошна в духовці має неймовірний аромат та смак. Домашній цільнозерновий хліб використовують для приготування бутербродів. Рецепт ідеально підходить для всіх, хто стежить за їжею. Якщо слідувати інструкції та використовувати якісні продукти, випічка вийде з першого разу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне цільнозернове 550 гр.
- Вода 300 мл.
- Дріжджі сухі 8 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Готуємо інгредієнти.
- Третину муки просіюємо в чашу.
- Засипаємо сухі дріжджі до борошна і просіюємо ще раз разом.
- Насипаємо цукровий пісок, заливаємо теплу воду.
- Добре вимішавши, прикриваємо і даємо піднятися.
- Через 20 хвилин опара підніметься і стане повітряною.
- Розмішавши опару, солимо і додаємо оливкову олію.
- Потроху висипаємо борошно, що залишилося просіяне.
- Замішуємо м’яке еластичне тісто.
- Налив ще столову ложку оливкової олії, місимо 5 хвилин, поки тісто не перестане липнути до рук.
- Перекладаємо тісто в чашу та накриваємо рушником. Переставляємо у тепле місце на півгодини. Обминаємо тісто і скачуємо в ком.
- Вогнетривку форму змащуємо олією і формуємо виріб. Прикривши, даємо піднятися 15 хвилин. Розігріваємо духовку, встановивши датчик 200°С.
- Присипаємо борошном і робимо прорізи. Переносимо випікатися у прогріту духовку.
- Випікаємо цільнозерновий хліб півгодини. Дістаємо, дотримуючись прихватками.
- Виріб переміщуємо на ґрати.
- Ріжемо на скибочки.
Шкірка виходить хрумкою, а м’якуш повітряний і пористий.
Натираємо скоринку часником і пробуємо. Смачного!