Холодний литовський борщ на кефірі — класичний рецепт

Холодний литовський борщ на кефірі

Класика холодного литовського борщу, або “шалтиборщая”, передбачає основою супу кефір, відварений, запечений або маринований буряк і додавання свіжого огірка, яєць і зелені. Всі інгредієнти змішуються, заправляються кефіром і обов’язково суп перед подачею охолоджується або інгредієнти беруться холодними. Суп вийде легким, низькокалорійним і одночасно ситним. До такого борщу окремо подають відварену або смажену картоплю.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
10 хвДрук
  • Згідно з рецептом і потрібної Вам кількості порцій відразу готуються всі продукти. Буряк і яйця відварюються заздалегідь і охолоджуються.
  • Огірки очищаються від шкірки і подрібнюються або невеликими шматочками, або на великій тертці.
  • Пір’я зеленої цибулі промиваються холодною водою, серветкою обсушуються і нарізаються невеликими шматочками.
  • У посуд для борщу перекладається нарізка огірка, до неї додається цибульна нарізка і все посипається сіллю. Огірок з цибулею ложкою добре перемішуються.
  • Відварені круто курячі яйця очищаються від шкаралупи і нарізаються кубиками.
  • Яйця перекладаються в ту ж посуд, і до них додається дрібно нарізаний кріп.
  • Відварений буряк очищається від шкірки і нарізається тонкою соломкою. У посуд перекладається бурякова нарізка, кладеться жирна сметана і все трохи перемішується. Потім наливається кефір, і борщ ще раз перемішується. Знімається проба і коригується смак.
  • Шалтиборщай, або холодний литовський борщ, приготований за класичним рецептом, розливається по тарілках і подається до обіду. У кожну тарілку можна додати половинки яйця.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь