Хрусткі курячі нагетси в панірувальних сухарях в духовці

курячі нагетси в панірувальних сухарях в духовці

Якщо запікати курячі нагетси в духовці, а не смажити у фритюрі, то можна істотно знизити їх калорійність і в цілому «підганяти» блюдо в рамки правильного харчування. Для того, щоб нагетси всередині були соковитими, а панірування залишалося хрустким і щільно прилягало до м’яса, використовуємо невеликі хитрощі. У панірувальні сухарі додаємо тертий сир – під час запікання він розплавиться і забезпечить щільну рум’яну скоринку. А перед, безпосередньо, паніруванням кожен шматочок філе занурюємо в йогурт з прянощами – кисломолочна кислинка зробить м’якоть нагетса особливо ніжною.

Інгредієнти
Порції: +6
  • Куряче філе 700 гр.
  • Йогурт натуральний 50 мл.
  • Сухарі панірувальні 1 ст.
  • Сир твердий тертий 2 ст. л.
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Орегано сушений ½ ч. л.
  • Сіль  за смаком
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Розрізаємо на невеликі шматочки. Важливо робити зріз поперек волокон – такі скибочки потім простіше жувати, і вони сприймаються більш ніжними.
  • Панірувальні сухарі висипаємо в миску. До слова, можна використовувати як вже готові з магазину, так і зроблені з подрібненого в блендері черствого білого хліба. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Дуже добре за смаком і текстурою підходить пармезан. Вершкове масло розм’якшуємо до пластичного стану. Змішуємо з сухарями сирну стружку, вершкове масло і сіль. Руками перетираємо крихту, щоб всі сухі компоненти добре розподілилися один з одним.
  • В окрему миску викладаємо натуральний йогурт, щіпку солі і сушений орегано. Ретельно перемішуємо.
  • Кожен шматочок філе занурюємо в йогуртну суміш таким чином, щоб покрити його з усіх боків.
  • Потім перекладаємо філе в панірувальні сухарі і щедро обсипаємо його приготовленої крихтою.
  • Форму або деко застилає промасленим пергаментом. Нагетси в паніровці укладаємо на пергамент. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Ставимо курячі нагетси на середній рівень вже гарячої духовки і запікаємо протягом двадцяти п’яти – тридцяти хвилин.

Готові нагетси перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Відмінним доповненням буде салат зі свіжих овочів і зелені.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь