Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити на вишукану страву. Італійська намазка із в’яленими помідорами показує це на своєму прикладі.
Достатньо лише взяти до неї свіжоспечену чіабатту – і ідеальний перекус готовий! Скибочки такого смачного хліба з ароматною італійською намазкою зникнуть зі столу миттєво.
Із чого готується італійська намазка на хліб
Важливий аспект. Перед початком приготування (за годину до нього) радимо дістати вершкове масло з холодильника, оскільки воно є основою для пікантної намазки. Цей продукт повинен постояти хоча б 60 хвилин за кімнатної температури. Так масло стане більш м’яким і еластичним, і вам легше його збити до пишної маси.
- Масло вершкове 200 гр.
- В’ялені помідори 60 гр.
- Базилік свіжий ½ пучка
- Часник 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Розм’якшене вершкове масло нарізаємо на шматочки. Поміщаємо їх у глибоку миску. Збиваємо масло за допомогою міксера або віночка, доки не утворюється дуже пишна маса.
- Виймаємо із баночки консервовані в’ялені томати. Нарізаємо їх дрібними шматочками. Додаємо в’ялені помідори до збитого вершкового масла.
- Промиваємо свіжий базилік під проточною водою. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.
- Додаємо подрібнені зубчики часнику та базилік до олії з томатами. Всипаємо сіль до смаку. Добре перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси. Готово!
Намазку з в’яленими томатами та базиліком можна відразу ж подавати зі скибочками чіабатти або багету до столу. Також можете відправити її на зберігання холодильник. Для цього покладіть італійську намазку в чисту суху ємність зі скла. Маленька баночка з кришечкою, що герметично закривається, ідеально підійде для даного завдання. Вже за потреби можете діставати апетитну намазку, робити з її допомогою найсмачніші бутерброди, а потім прибирати баночку назад у холодильник.