Канапе, або міні-бутерброди на шпажках на один укус – яскрава і легка закуска для сервірування новорічного столу. Високі смакові і естетичні властивості канапе з моцарелою і помідорами черрі створять дійсно святкову атмосферу за вашим столом. Їх готують по 8-10 штук на одну людину, і сам процес готування досить простий.
Інгредієнти
Порції: –+
- Черрі 20 шт.
- Сир Моцарелла міні 50 гр.
- Сир Фета 50 гр.
- Базилік свіжий 20 гр.
Кроки
- Помідори добре промиваємо під теплою проточною водою і обсушуємо серветкою. Потім їх розрізаємо на половинки, але частина можна залишити цілими.
- Міні-кульки моцарели перекладаємо з упаковки на друшляк, щоб розсіл стік повністю. Якщо у вас такий сир звичайний – нарізаємо його кубиками розміром з черрі.
- Звільняємо від упаковки “Фету” і нарізаємо такими ж маленькими кубиками.
- Свіжі зелені листочки базиліка відокремлюємо від стебел, промиваємо і серветкою їх обсушуємо. Базилік можна замінити іншою свіжою зеленню.
- З підготовлених інгредієнтів акуратно, щоб не пом’яти сир і помідори, формуємо канапе на шпажках. Порядок чергування продуктів вибираємо на свій смак. Зазвичай сир “Фету” розміщують між половинками черрі, а кульки моцарели чергують з цілими томатами, а зелень нанизують в будь-якому порядку.
Приготовлені канапе красиво укладаємо на блюдо сервіровки і подаємо до новорічного столу. Вони чудово підкреслять смак шампанського. Приємного апетиту!