Сьогодні пропоную приготувати на сковороді шматочки гарбуза у карамелі. Цей пісний десерт готується з мінімального набору продуктів, а виходить яскравим та дуже смачним. Шматочки карамелізованого гарбуза виходять соковитими, добре просоченими, в міру солодкими, вони просто тануть у роті. Лимонний сік, що входить до складу карамелі, надає десерту пікантної нотки і дуже прикрашає смак. Яскравий, апетитний карамелізований гарбуз внесе приємну різноманітність у повсякденне меню. А її смак сподобається навіть тим, хто не дуже любить гарбуз.
- Гарбуз 400 гр.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Лимонний сік 1 ст. л.
- Вода 2 ст. л.
- Гарбуз очистити від шкірки, видалити насіння та волокна. Нарізати на середні шматочки розміром приблизно 1 сантиметр на 2 сантиметри.
- У сковороду всипати 2 столові ложки цукру, влити 1 столову ложку лимонного соку і 2 столові ложки води. Я брала досить солодкий гарбуз, тому такої кількості цукру було цілком достатньо. Якщо гарбуз зовсім несолодкий, можна додати ще 0,5 столової ложки цукру.
- Перемішати суміш і поставити сковороду на середній вогонь. Коли карамельна маса закипить, викласти в сковороду шматочки гарбуза.
- Перемішати гарбуз із карамеллю. Бажано, щоб гарбуз лежав в один шар.
- Накрити сковороду кришкою і готувати 20 хвилин на вогні нижче середнього. Протягом цього часу кожні 4-5 хвилин гарбуз треба акуратно перемішувати (це потрібно робити для того, щоб гарбуз рівномірно карамелізувався з усіх боків).
- Поступово гарбуз карамелізується з усіх боків і буде повністю готовим. Перевірити готовність гарбуза досить просто: якщо вилка входить у шматочок гарбуза без зусиль, значить настав час прибирати страву з вогню.
Дати карамелізованому гарбузу трохи охолонути, перекласти зі сковороди на відповідну тарілку і подати до столу.
Цей пісний десерт виходить яскравим, ароматним, смачним та дуже апетитним. М’які шматочки гарбуза, просочені солодкою карамеллю з приємною кислинкою лимона, просто тануть у роті. Цю страву можна їсти і в гарячому, і в охолодженому вигляді.
Смачного!