Картопля по-селянськи – це не назва страви, а скоріше, особливий спосіб запікання в духовці, як колись запікали в печі. Запечена картопля відрізняється красивим зовнішнім виглядом, особливим смаком і набагато корисніше і менш калорійніше, в порівнянні зі смаженою картоплею або пюре. Така картопля подається, як самостійне блюдо і особливо до пісного столу, і на гарнір до м’яса або риби. Готується просто і швидко.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 10 шт.
- Рослинна олія 50 мл.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
Кроки
- Картоплю очистити від шкірки, промити під проточною водою і нарізати поздовжніми часточками. Потім картоплю насухо витерти серветкою.
- Картопляну нарізку перекласти в глибоку ємність і на свій смак посолити і посипати будь-якими спеціями.
- Потім до картоплі налити рослинну олію і все перемішати, щоб часточки рівномірно були покриті олією.
- Деко застелити шматком паперу для випічки і на нього рівним шаром укласти Картопляні часточки.
- Розігріти заздалегідь духовку до 190°С.запекти картоплю по-селянськи протягом 40 хвилин і до рум’яної хрусткої скоринки.
Готову страву подати до столу гарячим і з будь-яким доповненням. Приємного апетиту!