Картопля по-селянськи часточками, запечена в духовці

Картопля по-селянськи часточками

Картопля по-селянськи – це не назва страви, а скоріше, особливий спосіб запікання в духовці, як колись запікали в печі. Запечена картопля відрізняється красивим зовнішнім виглядом, особливим смаком і набагато корисніше і менш калорійніше, в порівнянні зі смаженою картоплею або пюре. Така картопля подається, як самостійне блюдо і особливо до пісного столу, і на гарнір до м’яса або риби. Готується просто і швидко.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
30 хвДрук
  • Картоплю очистити від шкірки, промити під проточною водою і нарізати поздовжніми часточками. Потім картоплю насухо витерти серветкою.
  • Картопляну нарізку перекласти в глибоку ємність і на свій смак посолити і посипати будь-якими спеціями.
  • Потім до картоплі налити рослинну олію і все перемішати, щоб часточки рівномірно були покриті олією.
  • Деко застелити шматком паперу для випічки і на нього рівним шаром укласти Картопляні часточки.
  • Розігріти заздалегідь духовку до 190°С.запекти картоплю по-селянськи протягом 40 хвилин і до рум’яної хрусткої скоринки.

Готову страву подати до столу гарячим і з будь-яким доповненням. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь