Варіант картопляних дерунів з курячим фаршем буде у вас більш дієтичним і бюджетним. Їх відрізняє ніжність і м’якість, що добре підходить для дитячого харчування. Технологія приготування не відрізняється від звичайних дерунів. Фарш робиться з грудки курки, і смажаться деруни на сковорідці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 600 гр.
- Куряча грудка 300 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Сік лимона ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Спочатку готуємо всі інгредієнти для цієї страви згідно з рецептурою, щоб все було під рукою. Картоплю очищаємо і промиваємо холодною водою. Подрібнюємо цибулину і зубки часнику. Курячу грудку перекручуємо на м’ясорубці або подрібнюємо блендером.
- Натерту картоплю перемішуємо з соком лимона, щоб маса не потемніла, а потім відкидаємо на дрібне сито для видалення рідини. Залишки крохмалю від картопляного соку повертаємо до картоплі.
- Курячий фарш перекладаємо до натертої картоплі, розбиваємо яйце, сипем на свій смак сіль і трохи спецій, додаємо подрібнену цибулю і часник, і все добре вимішуємо.
- У сковороді розігріваємо рослинну олію. За допомогою столової ложки порційно кладемо приготовлену масу в розігріту олію, формуючи невеликі деруни товщиною не більше 1,5 см. обсмажуємо на середньому вогні і під прикритою кришкою, до рум’яної скоринки на одній стороні.
- Потім акуратно перевертаємо деруни на іншу сторону і смажимо до готовності.
- Приготовані деруни перекладаємо зі сковорідки на паперовий рушник для видалення зайвої олії і потім подаємо до столу на порційних тарілках, доповнивши їх зеленню і сметаною.
Приємного апетиту!