Картопляні книдлі – це кульки з картопляного тіста. Вони можуть бути як із начинкою, так і без неї. Крім того, книдлі можна подавати як самостійне блюдо або додавати в суп, як галушки.
Як приготувати книдлі по-українськи
Я ділюся з вами рецептом приготування книдлів без начинки. Якщо ви захочете урізноманітнити страву, можете начинити її яйцем, сиром. Виходить смачно та дуже ситно!
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 8 шт.
- Куряче яйце 1 шт.
- Крохмаль картопляний 6 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова 4 ст. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Сметана 20% 4 ст. л.
Кроки
- Відваріть у мундирі 4 картоплини, очистіть їх. Натріть відварену і сиру картоплю на дрібній тертці. Якщо сира картопля трапилася занадто рідкою, відкиньте її на друшляк.
- До картопляної маси додайте яйце, 4 ст. л. крохмалю та сіль за смаком, перемішайте.
- Крохмаль, що залишився, розведіть в 100 мл холодної води.
- Наповніть велику каструлю водою, посоліть та поставте її на вогонь. Вмішайте крохмальний розчин.
- З картопляної маси сформуйте невеликі кульки та відваріть їх у каструлі до готовності.
- Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на сковороді, розігрітій із олією.
- Додайте до цибулі паприку та сметану, перемішайте інгредієнти.
- Відправте на сковороду картопляні кульки, що зварилися, перемішайте і готуйте страву ще кілька хвилин.
Безумовно, книдлі є не лише в українській, а й в інших кухнях світу: чеській, польській, австрійській та навіть єврейській. Як вам ідея приготувати такі картопляні кульки з підливою з цибулі та сметани?