Картопляні книдлі по-українськи

Картопляні книдлі – це кульки з картопляного тіста. Вони можуть бути як із начинкою, так і без неї. Крім того, книдлі можна подавати як самостійне блюдо або додавати в суп, як галушки.

Як приготувати книдлі по-українськи

Я ділюся з вами рецептом приготування книдлів без начинки. Якщо ви захочете урізноманітнити страву, можете начинити її яйцем, сиром. Виходить смачно та дуже ситно!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
60 хвДрук
  • Відваріть у мундирі 4 картоплини, очистіть їх. Натріть відварену і сиру картоплю на дрібній тертці. Якщо сира картопля трапилася занадто рідкою, відкиньте її на друшляк.
  • До картопляної маси додайте яйце, 4 ст. л. крохмалю та сіль за смаком, перемішайте.
  • Крохмаль, що залишився, розведіть в 100 мл холодної води.
  • Наповніть велику каструлю водою, посоліть та поставте її на вогонь. Вмішайте крохмальний розчин.
  • З картопляної маси сформуйте невеликі кульки та відваріть їх у каструлі до готовності.
  • Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на сковороді, розігрітій із олією.
  • Додайте до цибулі паприку та сметану, перемішайте інгредієнти.
  • Відправте на сковороду картопляні кульки, що зварилися, перемішайте і готуйте страву ще кілька хвилин.

Безумовно, книдлі є не лише в українській, а й в інших кухнях світу: чеській, польській, австрійській та навіть єврейській. Як вам ідея приготувати такі картопляні кульки з підливою з цибулі та сметани?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь