Кава по-турецьки в турці – ранковий ритуал, який не зрівняється з приготуванням улюбленого напою за допомогою кавоварки. Процес справді чарівний і чарівний. Бездоганний аромат і насичений смак, звичайно, залежить від якості самих кавових зерен.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кава натуральна мелена суха 2 ч.л.
- Спеції та Приправи за бажанням
- Цукор-пісок за бажанням
- Вода 120 мл.
Кроки
- Підготуйте все, що необхідно, для цікавого процесу.
- Запашні кавові зерна подрібніть, скориставшись млином або кавомолкою. Або візьміть уже мелену каву.
- Молоту каву пересипте в турку і злегка постукайте об стіл, щоб він рівномірно розподілився. Залийте 120 мл очищеної води. Кількість води залежить від того, наскільки міцну каву ви хочете отримати. Кава по-турецьки має бути досить міцною.
- Тепер при бажанні всипте цукровий пісок і улюблені прянощі.
- Для варіння кави цим способом я використовую стару чавунну сковорідку. Далі насипте пісок з камінчиками.
- Помістіть сковорідку на плиті. Встановіть максимальне нагрівання. Коли пісок стане гарячим, поставте турку на пісок.
- Стежте уважно. Коли пінка почне підніматися догори, відключіть нагрівання і зніміть турку з плити.
- Підготуйте чашки.
- Пінку, що утворилася, розкладіть по філіжанках.
- Турку знову помістіть на пісочок і доведіть майже до кипіння. Коли утворюватиметься шапочка, піднімайте турку, щоб піна осіла. Процедуру повторіть кілька разів.
Ароматну каву перелийте в чашку. Насолоджуйтесь натуральним насиченим смаком. Приємного апетиту!