Щоб приготувати справжню панакоту, варто вибрати жирні вершки-30-33%. Ідеальний варіант – обзавестися натуральною ваніллю, проте це не дуже дешево і не завжди доступно, тому використовуйте ванілін або ванільний цукор.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 500 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода 50 мл.
- Желатин 18 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
Кроки
- Вливаємо заздалегідь очищену воду в глибоку ємність і додаємо в неї желатин. Ми залишаємо його набухати на 15-20 хвилин. Потім поступово нагріваємо його, але не доводимо до кипіння, щоб не втратити желируючі властивості (на плиті або в мікрохвильовці).
- Вливаємо в каструльку молоко і всипаємо до нього ванільний і звичайний цукор. Додаємо вершки і ставимо каструлю на вогонь. Помішувати суміш віночком і доводимо до кипіння. Потім прибираємо вогонь.
- Через пару хвилин, коли суміш охолоне, починаємо поступово вливати в неї желатин. При цьому постійно помішувати масу. Желатин повинен повністю розчинитися.
- Розливаємо гарячу суміш по спеціальних формах або піалах. Ми залишаємо десерт в умовах кімнатної температури, щоб він охолов. Потім ставимо формочки в холодильник.
- Через пару годин дістаємо панакоту з холодильника. Десерт повинен стати буквально як желе. Наливаємо в глибоку миску гарячу воду і поміщаємо в неї формочки з Панакота на кілька секунд (гаряча вода не повинна виходити за межі країв формочок, інакше десерт в ній «потоне»). Перевертаємо формочки одну за одною на велике блюдо і знімаємо їх. Прикрашаємо десерт ягодами і подаємо до столу.