Це перевірений роками рецепт класичних тонких вафель в електовафельниці. Після охолодження вони виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані відразу після випікання вафлі пластичні і добре піддаються згортанню в трубочки. Головне – робити все швидко і не втрачати ні секунди часу. Такі трубочки довго зберігають свої хрусткі властивості завдяки вершковому маслу і високому вмісту цукру в складі. Смачні вони як соло, так і з начинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 200 гр.
- Куряче яйце 5 шт.
- Борошно пшеничне 220 гр.
- Цукор-пісок 1.5 ст.
- Сіль 1 щіпка
- Ванілін 2 гр.
- Рослинна олія для змащування
Кроки
- Для приготування тіста потрібно максимально розм’якшене вершкове масло. Не рекомендується його розтоплювати до рідкого стану – це порушить консистенцію тіста, що позначиться на текстурі готових вафель. Завчасно варто дістати масло з холодильника і дати йому повністю прийняти кімнатну температуру. Розміщуємо м’яке масло в миску, де будемо готувати тісто.
- Поверх вершкового масла висипаємо цукровий пісок і ванілін в зазначеній кількості. Збиваємо все разом міксером на високій швидкості до повної однорідності.
- Вийде Масляна м’яка кремоподібна маса.
- В окремий посуд розбиваємо яйця.
- Збиваємо їх міксером на високій швидкості до стану пишної піни світлого кольору.
- У олійно-цукрову масу додаємо сіль, перемішуємо.
- Потім висипаємо попередньо просіяне борошно і злегка перемішуємо вінчиком.
- Вливаємо в олійно-борошняну масу збиті яйця.
- Змішуємо все разом в єдину масу за допомогою міксера на середній швидкості. Коли тісто стане однорідним, підвищуємо обороти і збиваємо його пару хвилин. Суміш виходить гладкою, однорідною і текучою.
- Електровафельницю розігріваємо до гарячого стану. За допомогою силіконової пензлика змащуємо обидві внутрішні робочі поверхні приладу тонким шаром рослинної олії без запаху. На нижню поверхню викладаємо столову ложку тіста. Закриваємо електровафельницю.
- Через хвилину відкриваємо прилад і оцінюємо готовність вафлі. Якщо вона золотисто-рум’яна по всій площі, то знімаємо її і відразу ж звертаємо в трубочку руками. Робити це потрібно швидко і обережно, оскільки заготівля дуже гаряча, але після охолодження їй вже неможливо буде надати ніяку форму.
- Таким чином випікаємо вафлі з усього тіста і звертаємо трубочки. Подаємо випічку в охолодженому вигляді – в такому стані вафлі стають хрусткими, розсипчастими і тануть у роті.
При бажанні трубочки можна начинити кремом з низьким ступенем вологості. Наприклад, вареним згущеним молоком або збитими вершками. Але і без начинки вафлі дуже смачні.