Класичний рецепт вафельних трубочок в електовафельниці

рецепт вафельних трубочок в електовафельниці

Це перевірений роками рецепт класичних тонких вафель в електовафельниці. Після охолодження вони виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані відразу після випікання вафлі пластичні і добре піддаються згортанню в трубочки. Головне – робити все швидко і не втрачати ні секунди часу. Такі трубочки довго зберігають свої хрусткі властивості завдяки вершковому маслу і високому вмісту цукру в складі. Смачні вони як соло, так і з начинкою.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Для приготування тіста потрібно максимально розм’якшене вершкове масло. Не рекомендується його розтоплювати до рідкого стану – це порушить консистенцію тіста, що позначиться на текстурі готових вафель. Завчасно варто дістати масло з холодильника і дати йому повністю прийняти кімнатну температуру. Розміщуємо м’яке масло в миску, де будемо готувати тісто.
  • Поверх вершкового масла висипаємо цукровий пісок і ванілін в зазначеній кількості. Збиваємо все разом міксером на високій швидкості до повної однорідності.
  • Вийде Масляна м’яка кремоподібна маса.
  • В окремий посуд розбиваємо яйця.
  • Збиваємо їх міксером на високій швидкості до стану пишної піни світлого кольору.
  • У олійно-цукрову масу додаємо сіль, перемішуємо.
  • Потім висипаємо попередньо просіяне борошно і злегка перемішуємо вінчиком.
  • Вливаємо в олійно-борошняну масу збиті яйця.
  • Змішуємо все разом в єдину масу за допомогою міксера на середній швидкості. Коли тісто стане однорідним, підвищуємо обороти і збиваємо його пару хвилин. Суміш виходить гладкою, однорідною і текучою.
  • Електровафельницю розігріваємо до гарячого стану. За допомогою силіконової пензлика змащуємо обидві внутрішні робочі поверхні приладу тонким шаром рослинної олії без запаху. На нижню поверхню викладаємо столову ложку тіста. Закриваємо електровафельницю.
  • Через хвилину відкриваємо прилад і оцінюємо готовність вафлі. Якщо вона золотисто-рум’яна по всій площі, то знімаємо її і відразу ж звертаємо в трубочку руками. Робити це потрібно швидко і обережно, оскільки заготівля дуже гаряча, але після охолодження їй вже неможливо буде надати ніяку форму.
  • Таким чином випікаємо вафлі з усього тіста і звертаємо трубочки. Подаємо випічку в охолодженому вигляді – в такому стані вафлі стають хрусткими, розсипчастими і тануть у роті.

При бажанні трубочки можна начинити кремом з низьким ступенем вологості. Наприклад, вареним згущеним молоком або збитими вершками. Але і без начинки вафлі дуже смачні.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь