Перші вафельні трубочки з’явилися в XIII столітті. Це була їжа бідняків, які з залишків будь-якого тіста скручували трубки, випікали і заправляли їх сиропом.

Як приготувати вафельні трубочки

Пізніше цей десерт став більш вишуканим, і його могла дозволити собі тільки знать. Рецепти вафельних трубочок відрізняються різноманіттям. Випечені листи скручують в ріжки, заповнюють різною начинкою: варенням, згущеним молоком, гарячим шоколадом, кремом-бізе, суфле, вершками, сирною начинкою, ягодами. Класична рецептура передбачає використання наступних інгредієнтів: пшеничного борошна, яєць, згущеного молока, вершкового масла і цукрового піску.

Приготувати вафлі можна за допомогою вафельниці. У деяких жінок ще є в господарстві допотопний прилад радянських часів. Розмір листів кондитерських виробів, рельєфність і товщина залежать від виду використовуваної техніки. Якщо у вас немає електровафельниці, ви можете скористатися звичайною сковородою і смажити тісто, як звичайні млинці до золотистого кольору. Щоб вафлі вийшли бездоганними, згортати їх потрібно відразу ж після випікання, інакше вони вийдуть крихкими або м’якими. Час приготування 1 вафлі – не більше 2 хвилин.

Цукрові трубочки з апельсином
30 хв60235
Вафельні трубочки за рецептом з дитинства – найпопулярніше ласощі в моєму домі. Іноді я навіть не встигаю начинити їх згущеним молоком. Рідня з’