Хрусткі вафельні трубочки з заварним кремом

Вафлі за цим рецептом виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані вони дуже податливі і легко згортаються в трубочки або конуси. Остигаючи, тісто стабілізується, і вафлі набувають ту саму текстуру, що кришиться і тане в роті. В якості начинки для трубочок приготуємо ніжний заварний крем. Завдяки високому вмісту жирів і цукру в вафлях, розмокання від крему не відбудеться. Начинені трубочки довго залишаються хрусткими.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Готуємо необхідні інгредієнти для приготування тіста. Борошно просіваємо.
  • Маргарин нарізаємо на шматочки і розтоплюємо до рідкого стану в мікрохвильовці або на плиті.
  • Якщо рідкий маргарин занадто сильно нагрівся, то даємо йому охолонути до теплої температури перед змішуванням з яйцями, щоб вони не згорнулися.
  • У розтоплений маргарин висипаємо цукровий пісок, сіль і розбиваємо яйця.
  • Змішуємо все разом вручну віночком або міксером на середній швидкості. Намагаємося розчинити цукрові кристалики.
  • Поверх отриманої рідкої суміші висипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Домагаємося отримання повністю однорідної маси.
  • Готове тісто не повинно мати грудочок. За консистенцією воно нагадує сметану.
  • Вафельницю розігріваємо до гарячого стану. За допомогою силіконової пензлика змащуємо внутрішні робочі поверхні тонким шаром рослинної олії без запаху. Змазування потрібно тільки перед випіканням першої вафлі. Тісто містить в собі жир, тому не повинно прилипати в процесі приготування вафель. Виливаємо в центр столову ложку приготованого тіста, щільно закриваємо прилад і випікаємо вафлю протягом однієї хвилини. Якщо вафля ще бліда, до готуємо її довше. Якщо виріб вийшло занадто темний, скорочуємо час випікання.
  • Відразу після зняття вафлі скручуємо її в трубочку або конус. Не варто чекати, поки заготовка охолоне – вона застигне і буде ламатися.
  • Таким чином з усієї кількості тіста випікаємо вафлі, звертаючи їх в трубочки. До слова, трубочки після формування рекомендується укладати швом вниз на тарілку, щоб вони добре зафіксували свою форму під час охолодження.
  • Для приготування заварного крему в сотейнику або вогнетривкій мисці розтираємо жовток з цукровим піском і ваніліном. Вливаємо молоко і розмішуємо до однорідності і повного розчинення цукрових кристаликів. Висипаємо борошно і віночком інтенсивно мішаємо, щоб вмішати його в рідку суміш і розбити всі грудочки. Ставимо посуд з приготовленою масою на плиту і нагріваємо вміст при постійному помішуванні.
  • Коли крем стане гарячим і загусне, знімаємо його з плити і кладемо вершкове масло. Розмішуємо до його повного розчинення. Даємо крему охолонути, накриваємо його харчовою плівкою в контакт, щоб поверхня не покрилася підсохлою скоринкою. Прибираємо крем в холодильник як мінімум на півгодини. За цей час маса повинна помітно загуснути.
  • Приготований крем перекладаємо в кондитерський шприц або просто поліетиленовий мішок, в якому потім зрізаємо куточок. Начиняємо повністю остиглі трубочки, заповнюючи їх кремом з обох сторін зі шприца або мішка.

Соковитий ніжний крем вдало підкреслює хрустку розсипчасту текстуру вафель. Ідеальним доповненням до цього десерту стане чашечка кави або чаю.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь