Вафельні трубочки міцно асоціюються з безтурботним дитинством і хвилинками насолоди. Хрусткі і солодкі, наповнені соковитим кремом або згущеним молоком, вони є справжніми ласощами для дорослих і дітей. В даному рецепті пропонуємо трохи розширити діапазон стандартних начинок і використовувати шоколадний наповнювач. Для цієї мети просто ідеально підходить Нутелла або інша будь-яка шоколадна паста. Щоб вона не витікала з трубочок і добре тримала форму, будемо використовувати невелику хитрість. Все детально зазначено нижче.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 150 гр.
- Борошно пшеничне 200 гр.
- Сіль щіпка
- Цукор-пісок 150 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Куряче яйце 3 шт.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Шоколадна паста 100 гр.
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Замішуємо тісто для вафель. Для цього розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану. Якщо воно занадто сильно нагрілося, охолоджуємо його до теплої температури. Розбиваємо в масло яйця, всипаємо цукровий пісок і сіль.
- Збиваємо міксером до однорідності і розчинення цукрових кристаликів. Потім вливаємо молоко і перемішуємо. В останню чергу вводимо борошно і розпушувач. Змішуємо міксером на середній швидкості до повної однорідності. Готове тісто має середньо-рідку консистенцію, Текуче і чимось нагадує згущене молоко.
- Вафельницю розігріваємо до гарячого стану. Змащуємо робочі поверхні тонким шаром рослинної олії. Зручно це робити за допомогою силіконової пензлика.
- Виливаємо на поверхню столову ложку приготованого тіста і випікаємо вафлю приблизно протягом однієї-півтори хвилини. Час випікання залежить від потужності приладу. Головне – щоб готова вафля була в міру золотистою, що не блідою і не пересмаженою.
- Відразу після вилучення вироби з вафельниці звертаємо їх в трубочку. Не чекаємо охолодження, інакше вафля застигне і буде кришитися. До слова, згортати також можна і у вигляді конуса – так навіть зручніше потім начиняти вафлі.
- Підходимо до підготовки начинки. Щоб вона добре тримала форму і не розтікалася з трубочок, додамо в неї крихту з вафель. “Жертвуємо” для цього непривабливі екземпляри – дві-три штуки. Розламуємо їх на частини, а потім проходимся качалкою, щоб подрібнити ще дрібніше.
- Шоколадну пасту поміщаємо в ємність і ставимо на водяну баню. Нагріваємо пасту протягом декількох хвилин. Важливо домогтися її невеликого розм’якшення, щоб зручніше було потім змішувати з крихтою.
- Змішуємо нагріту м’яку шоколадну пасту з вафельної крихтою.
- Підготовленою начинкою наповнюємо вафельні трубочки з обох сторін. Вафлі перед наповненням повинні повністю охолонути, щоб начинка не розігрівалася і не витікала.